Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aquathlon Luxemburg: Belgen laten halve finales voor wat ze zijn
Hugo Counoy aquathlon de Luxembourg (foto: Benoit Veys)
Multisports

Aquathlon Luxemburg: Belgen laten halve finales voor wat ze zijn

De Franse triatleet Arnaud Des Boscq (20 jaar) heeft opnieuw de Luxemburgse aquathlon gewonnen in La Coque. De Franse atleet stak er met kop en schouders bovenuit. Bij de Belgen, toch met een twintigtal atleten aan de start, deden Antoine Waltzing en Hugo Counoy het goed, maar ze namen helaas niet deel aan de halve finales.

Waltzing te gretig om te douchen

Antoine Waltzing (Triathlon Saint-Hubert) wist niet dat hij de halve finale gehaald had. De atleet uit Libramont werd 7de in zijn reeks, maar werd uiteindelijk met een tijd van 6’51.10 nog opgevist. Op dat moment was de student lichamelijke opvoeding in Virton al op weg naar huis. Hij had er niet aan gedacht nog even de lijst met gekwalificeerde atleten voor de halve finale te checken.

Antoine Waltzing aquathlon de Luxembourg (foto: Benoit Veys)

Hugo Counoy midden in de examens

Ook Hugo Counoy (Q3T) liet ondanks een goeie kwartfinale de halve finale aan zich voorbij gaan. De triatleet uit Quaregnon realiseerde de beste Belgische tijd in de kwartfinales. Maar voor de aquathlon-specialist kwam de wedstrijd in la Coque nog wat te vroeg. Midden in de examens voor zijn opleiding bio-ingenieur zag hij de trip naar Luxemburg als een kort trainingsblok. Het bleek wel een goeie voorbereiding te zijn voor zijn eerste hoofddoel van het jaar: de aquathlon in Vittel. De in Frankrijk hoog aangeschreven zwemloop is voor Counoy een belangrijk kwalificatiemoment voor het EK aquathlon U23 in Oostenrijk.

Met dank aan Benoit Veys voor het verslag.

Uitslagen Aquathlon de Luxembourg

Franse tekst: