Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Guust De Smul is legertje triatleten te snel af in cross duatlon Westrozebeke
Guust De Smul wint in Westrozebeke (foto: Bob Crabbe)
Multisports

Guust De Smul is legertje triatleten te snel af in cross duatlon Westrozebeke

Duatleet Guust De Smul heeft in de cross duatlon van Westrozebeke zijn visitekaartje afgegeven met een klinkende overwinning. De ex-wielrenner en sterke loper uit De Pinte won voor een legertje toptriatleten zoals Sven Vandenbroucke, Matthias Allegaert, Kasper Lagae en Hannes Cool. Bij de vrouwen stond er geen maat op Emelie Butseraen.

Emelie Butseraen pakt duidelijke zege

Saida Hollevoet en Emelie Butseraen (foto: Bob Crabbe)

Midlon-atlete Emelie Butseraen kreeg in het eerste lopen van 4 km het gezelschap van Saida Hollevoet. In de 20 km mountainbiken sloeg Butseraen al snel een gat. Hollevoet wisselde uiteindelijk op 2’34 van de leidster, maar pakte nog wat tijd terug in de laatste 4 km lopen. Emelie Butseraen liep naar de overwinning in 1u37’30. Hollevoet werd in 1u40’00 tweede en Charlotte Tack pakte negen minuten later de derde plaats.

“Liever cross dan gewone duatlon”

Emelie Butseraen amuseerde zich in Westrozebeke. “Ik vind hier meer fun-gehalte dan in de gewone duatlons,” vertelde de Midlon-atlete aan Focus-WTV. “Dat heeft een speciaal plaatsje in mijn hart om met de mountainbike te rijden. Ik doe het nog liever dan de gewone duatlon. Dat mag zeker nog meer op de kaart gezet worden,” aldus Emelie.

Sterk deelnemersveld

Hannes Cool en Kasper Lagae (foto: Bob Crabbe)

Het is bijna jaarlijkse traditie dat de cross-duatlon van Westrozebeke, georganiseerd door het triatlon- en duatlonteam van Ieper, heel wat toptriatleten aantrekt. Een zieke Whytic Priem gaf verstek, maar met onder andere Kasper Lagae, Sven Vandenbroucke, Matthias Allegaert en Hannes Cool stonden er heel wat topfavorieten aan de start. Maar er stond dit weekend geen maat op Guust De Smul.

Guust De Smul tegen de triatleten

Guust De Smul stopte in 2018 met wielrennen en legde zich in 2019 meer toe op lopen, met onder andere een tweede plaats in de halve marathon van Gent en een derde plaats in de halve marathon van Damme-Brugge-Damme, in 1u12. Tussendoor liet hij zich al een paar keer opmerken als duatleet.

In Westrozebeke liet hij zien nog verder gegroeid te zijn als duatleet, want al in de eerste 4 km liep hij soeverein aan de leiding. De atleet uit De Pinte wisselde na 13’10 met al een voorsprong van 23 seconden op snelle starter Sven Vandenbroucke en 44 seconden op Hannes Cool. In het mountainbiken werd het verschil alleen maar groter zodat De Smul onbedreigd naar de zege liep in 1u14’32. Sven Vandenbroucke werd tweede in 1u16’15 en Hannes Cool klopte Robin ‘Bientje’ Schuermans voor de derde plaats in 1u16’37. Matthias Allegaert werd vijfde.

“Even lastig als triatlon”

Guust De Smul voor Sven Vandenbroucke (foto: Bob Crabbe)

Guust De Smul was voor de cameras van Focus-WTV duidelijk tevreden. “Altijd leuk om te weten hoe ver je staat. Het is een vrij korte en intensieve wedstrijd. Ik ben blij dat de conditie nu al zo goed is. Het is een mooie discipline, het is even lastig als triatlon, denk ik. Ik hoop dat er in de toekomst wat meer wedstrijden komen,” aldus Guust.

Reportage Focus-WTV

Uitslagen Westrozebeke 2020

Foto-album van Bob Crabbe