Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth Vandendriessche klaar voor Ironman debuut: “Jammer dat ik nooit meer tegen Frederik kan racen.”
Nieuws

Kenneth Vandendriessche klaar voor Ironman debuut: “Jammer dat ik nooit meer tegen Frederik kan racen.”

Normaal stond het Ironman debuut van triatleet Kenneth Vandendriessche gepland in november 2019 tijdens de Ironman van Cozumel, maar een blessure gooide roet in het eten. En zo werd 2019 een jaar van ups en downs, met onder andere een mooie derde plaats in de 70.3 Ironman van Lanzarote. Wij blikten op Velofollies met Kenneth vooruit naar het nieuwe seizoen, onder andere over zijn thuiswedstrijd en andere Belgische races en natuurlijk over zijn uitgesteld Ironman debuut…

Nieuwe ploeg, nieuwe trainer

Het Itzu tri team houdt in 2020 op te bestaan dus kon voor Kenneth Vandendriessche na drie jaar een nieuw hoofdstuk beginnen waarin Bioracer een prominente rol speelt. Ook zal Kenneth vanaf het nieuwe seizoen samenwerken met een nieuwe trainer die hij al reeds in Denemarken ging opzoeken.

“Bilzen en Geraardsbergen zijn een optie”

Het zou goed kunnen zijn dat we Kenneth opnieuw wat vaker aan het werk zien in eigen land: “De nieuwe sprinttriatlon in Tielt staat alvast op mijn programma omdat mijn partner BMW Le Couter deze wedstrijd ondersteunt en ik maar al te graag op hun vraag inging om in deze wedstrijd van start te gaan. Daarna twijfel ik er sterk aan om naar Bilzen af te zakken omdat deze wedstrijd best wel goed valt in functie van mijn internationale wedstrijden en misschien maakt Challenge Geraardsbergen daar in 2020 wel deel van uit. Als Belg vind ik dat ik in deze wedstrijd sowieso een aan de start moet verschijnen. Maar ook mijn Ironman debuut (de echte deze keer) staat dit jaar met stip genoteerd. Waar deze zal zijn moet ik nog bepalen…”