Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde vat zijn laatste seizoen aan: “Overal waar ik start wil ik winnen”
Nieuws

Frederik Van Lierde vat zijn laatste seizoen aan: “Overal waar ik start wil ik winnen”

Dat Frederik Van Lierde aan zijn laatste seizoen als professioneel atleet begin hoeven we jullie niet meer te vertellen. Voor een laatste keer ontvingen we Fré in het tussenseizoen om even vooruit te blikken naar zijn grote doelen tijdens zijn afscheidstournee.

“Nice wordt mijn Hawaii”

“Uiteraard staat de Ironman van Nice opnieuw op mijn programma. Het is een wedstrijd die me zeer goed ligt en afscheid nemen met het absolute record aantal zeges zou prachtig zijn. Ik leg dan ook mijn volle focus hierop en zal niet de ‘fout’ maken om zoals vorig jaar nog een Ironman ervoor te plannen.”

“De riem er niet volledig af”

“Na mijn carrière zal ik zeker actief bezig blijven. In hart en nieren ben ik een sportman en ik zou hier dan ook geen afscheid van kunnen nemen. Het competitieve is er dan wel weg toch zal ik blijven genieten van mijn conditie en lichaam te onderhouden. Het vooruitzicht dat ik in vanaf 2021 ook als niet-atleet bij Defensie kan blijven stemt me uitermate tevreden. Ik kijk er naar uit om een nieuw hoofdstuk in mijn leven aan te snijden.”

PROGRAMMA 2020

1/2 Peniscola (Esp) – IM70.3 Aix-en-Provence (Fra) – IM Nice (Fra) – IM70.3 Les Sables d’Olonne (Fra) – Embrunman (Fra) – ‘Goodbye’ race (Bel) – Marathon Nice – Cannes