Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Arno Lambrecht en Lotte De Vet openen zwemloop circuit met zege in Kapelle
Arno Lambrecht loopt naar winst in zwemloop Kapelle (foto: Aurelie Lambrecht)
Multisports

Arno Lambrecht en Lotte De Vet openen zwemloop circuit met zege in Kapelle

Arno Lambrecht en Lotte De Vet hebben net als twee jaar geleden de eerste wedstrijd van het Nederlandse zwemloop circuit gewonnen in Kapelle. De traditie wil dat de Belgische triatleten het altijd goed doen in de zwemlopen net over de grens. En ook nu weer stond er geen maat op Arno en Lotte. Ze pakten elk met ruime voorsprong de overwinning en gaan aan de leiding in de rangschikking.

Arno en Lotte van start tot finish

Arno Lambrecht haalde het in de 1.000 meter zwemmen en 10 km lopen met bijna vier minuten voorsprong van de Nederlanders Sander D’Hont en Sander de Bart. Jan Cools werd negende en tweede master. Bij de vrouwen ging Lotte De Vet van start tot finish aan de leiding. De oudere zus van Belgian Hammer Hanne De Vet haalde het vlot in een tijd van 58’02. Annelotte van Dieren werd op bijna zes minuten tweede en Linda Vink werd derde in 1u08’11.

Sterke Hasse Fleerackers

Op de kortere afstand was er ook Belgisch succes met een sterke Hasse Fleerackers. De poulain van Marc Herremans tikte na 500 meter zwemmen drie seconden later aan dan de Nederlandse leidster Roos Englebert. Maar Hasse zette die situatie helemaal recht in de 5 km lopen en won in 27’13. Englebert werd tweede op 56 seconden. Sigrid Peeters werd achtste en Naomi De Wyn werd als jongste deelneemster en enige Jeugd B atlete knap twaalfde.

Bij de mannen moest op de 500 zwemmen en 5 km lopen de Belg Steven Eyckmans het afleggen tegen de Nederlander Rens Van Beek. Die haalde het met slechts vijf seconden voorsprong op Steven. Franky Van Langenhove werd zesde.

De 250 meter zwemmen en 2,5 km lopen kreeg ook twee Belgische winnaars met Preben Fleerackers (voor Arnoud Van Langenhove) bij de jongens en Celine Vrints bij de meisjes.

Uitslag zwemloop Kapelle 2020