Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marino Vanhoenacker blikt terug op grootse carrière: “Tot het einde stond ik met volle motivatie aan de start”
Nieuws

Marino Vanhoenacker blikt terug op grootse carrière: “Tot het einde stond ik met volle motivatie aan de start”

Dit jaar ging onze 3Life Award naar Marino Vanhoenacker. Bink kondigde midden 2019 plots zijn afscheid aan na een carrière waar hij niet minder dan 17 ironman overwinningen behaalde. Sindsdien trok Marino zich terug in Jabbeke waar hij samen met zijn vrouw aan Bink’s Base de handen vol heeft. Wij waren dan ook maar al te blij dat Marino voor ons richting Kortrijk Expo trok voor dit exclusief interview.

Deze generatie verslaan zag ik niet gebeuren

Vele jaren maakte Marino Vanhoenacker het mooie weer in zowel de duatlon als de triatlonwereld. Die lange carrière zorgde ervoor dat hij tegen verschillende generaties de strijd aanging: “Ik wist vijf, zes jaar terug dat ieder moment het einde dichterbij kwam maar ik bleef me amuseren dus ging ik er gewoon mee door. Maar nu besefte ik dat het voor mij heel moeilijk zou zijn om de huidige generatie nog te kunnen kloppen en dat is ook niet bevorderlijk voor de motivatie. Het was de goede beslissing om ermee te stoppen.”

Zeer trots op Elke

“Zo goed ik was in triatlon, is Elke in CrossFit. In een tijdspanne van amper twee jaar is ze erin geslaagd om een community van bijna 300 leden op te bouwen, daar heb ik enorm veel bewondering voor. Ikzelf ben er af en toe maar ik zal me niet voluit in die wereld storten. Ik doe het wel graag maar het brengt me wel zeer ver uit mijn comfortzone. Ik ben er wel van overtuigd dat die laatste twee winters dat ik deze sport tussentijds wat beoefende dat deze uitdaging hielp om mij scherp te houden om zo die laatste Ironman alsnog te winnen.”