Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck wil in 2020 puntjes op de i zetten: “Meteen in Dubai bewijzen dat ik er klaar voor ben”
Nieuws

Pieter Heemeryck wil in 2020 puntjes op de i zetten: “Meteen in Dubai bewijzen dat ik er klaar voor ben”

Komende vrijdag (jawel een weekdag) start Pieter Heemeryck zijn seizoen 2020 in de Ironman 70.3 van Dubai. 2019 was voor Pieter zonder meer een schitterend seizoen met heel wat zeges al blijven de mindere prestaties toch nog wat nazinderen. De Domo-Scott atleet is er dan ook op gebrand om dit jaar dit helemaal recht te zetten.

Potentieel om kalibers als Kienle te kloppen

“Ik ben zeker trots op mijn zeges dit seizoen en zal deze ook zomaar niet vergeten. Uiteraard had ik graag die zege in Samorin daaraan toegevoegd en misschien had ik dat wel moeten doen. Maar ik besef nu nog meer dat ik bij een goede dag mee kan strijden met die grote kleppers. Ik heb voor dit jaar wel nog geen startbewijzen voor beide WK’s (IM Hawaii en IM 70.3 Taupo) op zak dus moet ik daar eerst werk van maken.”

Hoofddoel is Kona

“Ik wil graag naar beide WK’s maar mijn absolute focus lig wel op Hawaii. In Cozumel betaalde ik nog leergeld maar dit jaar moet ik dan maar bewijzen dat ik hieruit goede lessen getrokken heb. Ik heb alvast twee Ironmans in het eerste deel van mijn seizoen gepland om voor mijn kwalificatie te gaan. Welke deze worden? Binnenkort zal ik dit bekend maken met een filmpje, andermaal dankzij de mannen van Be Movi.”