Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Als alle clubs in Wuustwezel fuseren, zou triatlonclub grootste zijn van het land”
Nieuws

“Als alle clubs in Wuustwezel fuseren, zou triatlonclub grootste zijn van het land”

De Sterke Peer Triatlon Club van Wuustwezel trekt vanaf 2020 volop de kaart van de jeugd. Dat maakte de club deze week bekend tijdens de ploegvoorstelling in het 185 Coaching Center van Marc Herremans en Jeroen Dingemans. Marc Herremans is het boegbeeld van de razend populaire triatlonsport in Wuustwezel. “Als de clubs zouden samensmelten dan zou de triatlonclub in Wuustwezel wellicht de grootste van het land zijn…”

“Elk eigen identiteit”

Is er iemand in Wuustwezel die nog nooit aan triatlon gedaan heeft? Ieder jaar trekt de plaatselijke Sterke Peer triatlon heel wat deelnemers uit Wuustwezel en de randgemeenten aan. Die zitten verspreid over verschillende teams en clubs. “Gedurende de jaren zijn er in groot Wuustwezel veel triatlonclubs bijgekomen, clubs met elk hun eigen identiteit,” vertelt Marc Herremans. “Als al onze clubs zouden samensmelten dan zou de triatlonclub van Wuustwezel wellicht de grootste van het land zijn.”

“Wij trekken kaart van de jeugd”

Marc Herremans geeft aan dat ze met SPTC, de Sterke Peer Triatlon Club, waartoe ook zijn topteam Athletes For Hope behoort, bewust kiezen voor de jeugd. “Elke Wuustwezelse club gaat voor zijn eigen werking. Met de Sterke Peer Triatlon Club trekken we vanaf 2020 de kaart van de jeugd. Omringd door de oude garde en een pak ervaring krijgt de jeugd de kans om bijna dagdagelijks van begeleide trainingen te kunnen genieten,” legt Marc uit.

Jeugdcup wedstrijden

De nieuwe Bioracer Trisuit voor 2020 van SPTC

Stef Coninx, Jens van Looveren en Kris Vermeiren maken ook deel uit van de club en zullen samen met de coaches van 185 Coaching Center de jeugd en bij uitbreiding heel de club bijstaan in hun sportieve ambities. Vanaf de leeftijd van 9 jaar is iedereen welkom in de club en staat vooral plezier en genieten van de mooie disciplines van de triathlon voorop.

Samen met de club trekt ook het Sterke Peer triatlon evenement in augustus 2020 de kaart van de jeugd. De wedstrijd zal op 8 augustus deel uitmaken van het nationale jeugdcup circuit.

Partners van Sterke Peer Triatlon Club 2020

Net zoals de vorige jaren blijft 3athlon.be partner Sportoase ook de hoofdsponsor van het team, samen met 185 Coaching Center, MH Motivational, Vorsselmans Aluminium, Vano Mobil, Mapeco, Boost-it-up, Top-running en Garage Van Trier. Meer informatie vind je op de website: sterkepeertriatlonclub.be.