Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sara Van de Vel klaar voor tweede pro seizoen (en ook voor haar nieuwe debuut)
Nieuws

Sara Van de Vel klaar voor tweede pro seizoen (en ook voor haar nieuwe debuut)

Morgen verschijnt Sara Van de Vel aan de start van de Ironman 70.3 van Dubai. Terwijl ze vorig jaar nog verrassend beslag legde op een zesde plaats mag de Belgisch kampioene na een knap 2019 dromen van meer deze editie. Na deze wedstrijd blijft Sara nog wat langer in Dubai want net zoals vorig jaar maakt ze nog een ander debuut in de Emiraten, deze keer dan als wielrenster. Wij polsten op Velofollies naar haar ambities.

De fiets

“Ik kreeg afgelopen jaar uit het profcircuit enkele mooie complimenten omtrent mijn fietsskills. Onder andere op het Belgische kampioenschap in Geraardsbergen legde ik hier de basis op de latere overwinning. Het zette mij toch wel aan het denken om mij in het voorjaar eens te wagen aan enkele wielerwedstrijden en ik ben dan ook benieuwd wat ik waard ben in het peloton.”

Zwemles aan Mathieu Van Der Poel

“De combinatie wielrennen en triatlon is niet alledaags maar ik trainde sowieso in het voorjaar al wat vaker op de fiets. Ik dook dan volop de Vlaamse Ardennen in om nog wat sterker te worden maar dit jaar ruil ik dus die trainingssessies voor enkele harde races. Of ik Mathieu Van Der poel achterna ga? Misschien moet hij het ook wel eens wagen in de triatlon! Ik zal dan wel fungeren als zwemtrainer.”