Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleten heersen in 70.3 Ironman Dubai, Aernouts wint voor Heemeryck
Bart Aernouts won in februari 2020 de 70.3 Ironman Dubai (foto: Be Movi)
Nieuws

Belgische triatleten heersen in 70.3 Ironman Dubai, Aernouts wint voor Heemeryck

De Belgische triatleten Pieter Heemeryck en Bart Aernouts vochten vrijdagochtend tegen elkaar een spannende strijd uit voor de overwinning in de 70.3 Ironman van Dubai, de tweede halve triatlon van het 2020 Ironman seizoen. De twee Belgen liepen lange tijd samen aan de leiding tot Bart Aernouts een versnelling plaatste in de laatste vijf kilometer. De vice-wereldkampioen Ironman van 2018 won de 70.3 Dubai voor Pieter Heemeryck.

Aernouts aan 48 km/uur

Pieter Heemeryck kwam na 1900 meter zwemmen samen met de kopgroep uit het water na 22’47. Bart Aernouts deed 26’02 over het zwemmen en begon opnieuw aan een stevige inhaalrace. Met een gemiddelde van meer dan 48 km/uur en een sneste fietstijd van 1u52 over de 90 km kwam hij in de slotfase aansluiten bij een selecte kopgroep waarin Pieter Heemeryck de hele tijd het tempo aangaf.

Samen aan de leiding

De Belgen wisselden als eerste en tweede en begonnen samen aan de afsluitende halve marathon. Aernouts en Heemeryck gaven elkaar geen duimbreed toe en tot 14 km bleven de twee landgenoten samen aan de leiding. In de laatste vijf kilometer plaatste Aernouts een versnelling waarop Heemeryck geen antwoord meer had. Bart Aernouts liep naar zijn eerste overwinning van het seizoen. De Sportoase-Veldeman-WCup atleet haalde het in 3u33’45.

Pieter Heemeryck, vorig jaar nog winnaar van vijf Challenge halve triatlons en de World Bonus van het Challenge circuit, werd tweede in 3u35’09 op 1’24 van Aernouts. De Brit Adam Bowden pakte de derde plaats in 2’46.