Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sara Van De Vel zevende in 70.3 Ironman Dubai, winst voor Imogen Simmonds
Sara Van De Vel op weg naar de 7de plaats in Dubai (foto: Ironman)
Nieuws

Sara Van De Vel zevende in 70.3 Ironman Dubai, winst voor Imogen Simmonds

Triatlete Sara Van De Vel is vrijdagochtend zevende geworden in de 70.3 Ironman van Dubai. De halve triatlon in Dubai was de opener van een seizoen waarin de LTTD-Oilservice atlete triatlon met wielrennen gaat combineren. Terwijl haar wielerteam Ciclotel op stage is in Calpe koos Sara voor de 70.3 Ironman. De Zwitserse Imogen Simmonds pakte de overwinning in Dubai.

De 70.3 Ironman van Dubai betekende het heroptreden van de Britse topatlete Helen Jenkins. Die kwam na 1900 meter zwemmen samen met Pamela Oliveira uit het water, met 56 seconden voorsprong op Simmonds en 3’04 op Sara Van De Vel, die als vijfde de wisselzone binnenkwam.

Voorbij Helen Jenkins

In de 90 km fietsen schoof Sara op naar de vierde plaats en ze moest niet zo veel tijd toegeven op koploopster Simmonds die net voor halfweg de leiding had overgenomen. In de slotfase van het fietsen kreeg Sara de Britse Jenkins nog te pakken en onze landgenote begon als derde aan de 21 km lopen.

In het lopen stond er geen maat op Imo Simmonds. De Ziwtserse, die in Phuket woont, liep steeds verder uit en won uiteindelijk overtuigend in 3u58’37. De Amerikaanse Danielle Dingman, nog maar pro atlete sinds 2018, pakte verrassend haar allereerste 70.3 podium met een tweede plaats op 6’49 van Simmonds. Pamela Oliveira pakte de derde plaats in 4u06’32.

Lastig in slotfase

Sara Van De Vel nestelde zich op een vijfde plaats en hield die positie vast, tot ze het in de laatste vier kilometers nog lastig kreeg. Ze zette door op karakter, verloor nog twee plaatsen en kwam uiteindelijk als zevende over de streep nadat eerst Leanne Fannoy en dan Amelia Watkinson nog voorbijkwamen. Sara finishte in 4u13’28.

Bij de mannen was er Belgisch succes met Bart Aernouts die Pieter Heemeryck versloeg na een spannende loopfinale. Later vandaag brengen we nog updates over de Belgische age groupers in Dubai.