Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opvallend: Zwintriatlon kampioene, voorzitter en topacteur aan finish in Dubai
Voorzitter Michael Schouwaerts van Triatlon Vlaanderen is zelf ook actief triatleet en nam begin 2020 nog deel aan de 70.3 Ironman van Dubai
Nieuws

Opvallend: Zwintriatlon kampioene, voorzitter en topacteur aan finish in Dubai

Naast de geweldige tweestrijd tussen de Belgische triatleten Bart Aernouts en Pieter Heemeryck en de mooie zevende plaats van Sara Van De Vel bood de 70.3 Ironman in Dubai nog een paar opvallende prestaties. Zo geraakten er twee Belgische age groupers op het podium: met winst voor de meervoudig plaatselijke kampioene van de Zwintriatlon, maar ook met finishes van een topacteur/presentator en de voorzitter van Triatlon Vlaanderen…

Sophie Van Biervliet wint met 12′ voorsprong

https://www.instagram.com/p/B8QoBNWJk23/

Sophie Van Biervliet is een fenomeen in Knokke-Heist. Dat wisten we al van haar indrukwekkende reeks overwinningen in het klassement van de plaatselijke triatleten in de Zwintriatlon. Maar ook in de internationale long distance races heeft ze al een knap palmares. Daar kwam vrijdagochtend nog een extra overwinning bij.

Sophie stormde naar de negende plaats overall bij de vrouwelijke age groupers en pakte een overtuigende overwinning in haar F45 categorie. Met een eindtijd van 4u35’41 had ze maar liefst 12 minuten voorsprong op de nummer twee. En door die overwinning is ze meteen gekwalificeerd voor het WK 70.3 in Taupo in Nieuw-Zeeland in november 2020.

Sterke Louis Talpe

https://www.instagram.com/p/B8N54c2pYjL/

In de M35 categorie zagen we een streekgenoot van Sophie sterk presteren. Topacteur en presentator Louis Talpe zwom, fietste en liep naar een mooie 158ste plaats overall. Hij finishte in 4u31’56 als 24ste in zijn leeftijdscategorie.

CEO, voorzitter en finisher

Ook Michael Schouwaerts liep met een brede glimlach over ’the red carpet’ naar de finish in Dubai. Nog niet zo lang geleden voor de tweede keer papa geworden, CEO van Sportoase, voorzitter van Triatlon Vlaanderen en ondanks die combinatie toch nog elke dag de tijd gevonden om (vaak voor dag en dauw) zijn trainingen af te werken… In de uitslag staat hij als 212de in de M45 categorie, maar de Ironman-timing ging de mist in. Michael legde zijn halve triatlon af in een knappe 6u40. Er zijn volgens ons weinige (actief zetelende) voorzitters van een triatlonfederatie die hem dit voordeden. Respect, Michael!

Oudste Belg wordt derde

Maar ons grootste respect gaat uit naar onze oudste Belgische deelnemer. Eric Stoclet haalde officieel na 7u34’40 de finish in Dubai in de M65 categorie. Het leverde de 66-jarige Belg, die in Dubai woont en werkt, de derde podiumplaats op in zijn categorie. Maar ook hij werd slachtoffer van een ontregelde timing van Ironman zodat zijn werkelijke eindtijd zo’n 25 minuten lager ligt, rond 7u10!

Uitslagen 70.3 Ironman Dubai