Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wordt Challenge Roth de revanche voor Ironman Hawaii? Wereldtop aan start
Nieuws

Wordt Challenge Roth de revanche voor Ironman Hawaii? Wereldtop aan start

Met Jan Frodeno, Timothy O’Donnell, Sebastian Kienle, Anne Haug, Lucy Charles en Sarah Crowley heeft Challenge Roth, na Hawaii de grootste internationale volledige triatlon, op 5 juli een ijzersterk deelnemersveld weten te strikken. Sterker nog: de top drie van Hawaii, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, kiest er dus voor om de strijd met elkaar aan te gaan in deze hoogstwaarschijnlijk meest populaire race op de Challenge Family kalender.

Kienle heeft er zin in

Sebastian Kienle toont zich in ieder geval zeer tevreden met zijn komst naar Roth, zo blijkt uit een zojuist verschenen persbericht. ,,Tien jaar geleden begon mijn Long Distance carrière hier in Roth. Nu ben ik 36 en wil ik alleen nog races doen waar het echt los gaat. Roth: ik heb er zin in.” Kienle won Roth overigens in 2018.

Titelverdediger Andi Dreitz

Ook de winnaar van vorig jaar, Andreas Dreitz, zal in juli weer present zijn en alles op alles zetten om zijn titel te verdedigen. ,,Natuurlijk is Jan (Frodeno, red.) de grote favoriet, maar zoveel kansen krijg ik niet om het tegen hem op te nemen. Ik zal er alles aan doen om het onmogelijke toch mogelijk te maken.”

Wurf onderbreekt wielercarriere

Naast bovengenoemde namen zullen bij de mannen ook onder andere Josh Amberger, Luke McKenzie en Matt Burton starten. Ook Cody Beals, Joe Skipper en Jesper Svensson zullen aan de start verschijnen. En dan is er nog Cameron Wurf, die zijn (vernieuwde) wielercarriere bij Ineos even onderbreekt om in juli in Duitsland te racen.

Lucy Charles tegen Haug en Crowley

Bij de vrouwen een dus minstens zo sterk deelnemersveld, met eveneens de top drie van het afgelopen WK op Hawaii. Charles, de winnares van vorig jaar, is in ieder geval gebrand op een volgende overwinning. ,,Ik kan niet wachten om te racen tussen dit zeer sterke deelnemersveld. Hopelijk zal ik mijn titel verdedigen.”

Nog geen Belgische pro’s

Verder zullen onder andere Laura Siddall, Rachel McBride en Beth McKenzie aan de start verschijnen. Voorlopig staan er jammer genoeg nog geen Belgische pro’s op de Duitse startlijst… Nochtans won Bart Aernouts de wedstrijd in 2017 en zou de winnaar van de 70.3 Ironman Dubai niet misstaan tussen deze wereldtoppers.