Lander Sels tweede achter Nederlandse topper in cross duatlon Waalwijk
Multisports

In de cross duatlon van Waalwijk in Nederland heeft Lander Sels een goeie zaak gedaan voor het eindklassement van het Hammer Nutrition Cross Duatlon Circuit. Na het wegvallen van de wedstrijd in Etten-Leur vorige week door Storm Ciara kreeg Waalwijk dit weekend wel groen licht ondanks het stormachtige weer. In die omstandigheden was de Nederlandse topper Marco Akershoek de snelste, maar Lander Sels pakte een mooie tweede plaats en verstevigt daarmee zijn leidersplaats.

De wedstrijd kreeg in Waalwijk een sterke bezetting want voor de Nederlanders was het de selectiewedstrijd voor het EK cross duatlon in Targu Mures. De opvallendste deelnemer was toptriatleet Marco Akershoek, ook bij ons bekend van zijn goede resultaten in de T3 Series. Hij was de sterkste over de 8 km lopen, 20 km mountainbiken en 4 km lopen. Akershoek won in 1u37’10 en haalde het voor Lander Sels, die 1’14 later over de streep kwam. Joep Staps finishte op 1’42 derde. Arvid Van Wesenbeeck werd zesde (1u41’09). Joeri Deleebeeck werd negende (1u42’27) en Cis Bens tiende (1u42’39).

Bij de vrouwen was Diede Diederiks duidelijk de snelste. Ze won in 1u51’57 en had bijna 5 minuten voorsprong op de nummer twee. Sophie van der Morst pakte een tweede plek en had 4’57 langer nodig. Met Eefje Ottevanger was het podium compleet (+8’16).

Met zijn tweede plaats in Waalwijk telt Lander Sels nu 26 punten voorsprong op Eli Smeyers in het klassement van het Hammer Nutrition Cross Duatlon Circuit. Er staan nog twee manches in Belgie op het programma, in Berendrecht en Retie.