Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldkampioenschap 70.3 Ironman in 2022 opnieuw in Europa
Gustav Iden wereldkampioen 70.3 Ironman (Foto: 3athlon.be / Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Wereldkampioenschap 70.3 Ironman in 2022 opnieuw in Europa

Het WK Ironman 70.3 keert eerder terug naar Europa dan de meeste mensen hadden verwacht: in 2022 zal dit mondiale event worden gehouden in of het Oostenrijkse Klagenfurt, of in het Finse Lahti. Beide locaties maken nog kans op de aanwijzing en zullen op een later tijdstip horen of zij het WK 70.3 in 2022 mogen hosten. Dat nieuws maakten onze collega’s van 3athlon.nl bekend.

Klagenfurt of Lahti

Het laatste WK 70.3 dat in Europa werd gehouden, was uiteraard afgelopen jaar in Nice, waar Belgie alle records brak door voor het eerst meer dan 100 atleten af te vaardigen op een wereldkampioenschap halve triatlon. Daarvoor was het Zell-am See dat in 2015 het laatste Europese WK IM 70.3 organiseerde en dus zat er een gat van vier jaar tussen de Europese WK’s. Veel triathlonliefhebbers gingen er vanuit dat dat nu weer zo zou zijn, maar Europese atleten hoeven dus een jaartje minder te wachten om weer op eigen continent mee te mogen strijden om de wereldtitels 70.3. ,,Met deze twee steden, Klagenfurt en Lahti, hebben we prachtige locaties om het WK te organiseren”, aldus Andrew Messick, President & CEO van Ironman. ,,Niet alleen voor de atleten zelf, maar ook voor hun familie en vrienden.”

Dit jaar – 2020 – wordt het WK Ironman 70.3 in het Nieuw-Zeelandse Taupo georganiseerd. In 2021 volgt dan het Amerikaanse St. George voordat er in 2022 dus wordt teruggekeerd naar Europa.

Het afgelopen WK 70.3 in Nice werd gewonnen door de Noor Gustav Iden  en de Zwitserse Daniela Ryf.