Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zet Wanda Sports dan toch Ironman te koop? Cijfer van 1 miljard dollar genoemd…
De finish van Bart Aernouts in Hawaii in 2018 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Nieuws

Zet Wanda Sports dan toch Ironman te koop? Cijfer van 1 miljard dollar genoemd…

Het gerenommeerde persbureau Bloomberg meldt dat het uit goeie bron vernomen heeft dat het verlieslatende Chinese Wanda Sports af wil van Ironman en dat het een verkoop voor 1 miljard dollar zou overwegen. Twee weken geleden herhaalde de PTO, de Professional Triathletes Organization, de vraag tot overname van Ironman.

PTO herhaalde bod op Ironman

PTO stelde al eerder in een open brief voor aan Wanda Sports om het Ironman label over te nemen in 2019. Na bekendmaking van de concrete plannen van de PTO, met onder andere de organisatie van de Collins Cup, stelde PTO op 4 februari een nieuwe all-cash transactie voor om alsnog Ironman over te nemen. Tot op heden kwam er daarop geen formele reactie van Wanda Sports. Ook nu blijft het bij de Chinese investeerders stil. Maar volgens Bloomberg hebben bronnen dichtbij Wanda Sports het over een mogelijke verkoopprijs van 1 miljard dollar.

91,9 miljoen dollar omzet in 2018

Wanda Sports Group staat er met een 63 procent daling van de waarden van beursaandelen in New York momenteel niet goed voor. De actuele marktwaarde is geschat op 409 miljoen dollar met een forse schuld van 968 miljoen dollar. De merkwaarde van Wanda Sports Group is volgens Bloomberg data ongeveer 1,2 miljard dollar.

Het is pas vijf jaar geleden dat Ironman bij Wanda terecht kwam voor een prijskaartje van 650 miljoen. In 2018 zouden de Ironman races zo’n 91,9 miljoen dollar opgeleverd hebben. Volgens de PTO gaat daarvan te weinig naar de atleten, een van de redenen waarom de Professional Triathletes Organization al tot twee keer toe heeft voorgesteld aan Wanda Sports om Ironman over te nemen.