Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drama in cross duatlon Berendrecht: Nederlandse atleet overleden na finish
Lander Sels in het eerste lopen in de cross duatlon Berendrecht
Multisports

Drama in cross duatlon Berendrecht: Nederlandse atleet overleden na finish

De 55-jarige Nederlandse triatleet en duatleet Manfred Boogaard is zondagavond overleden in het ziekenhuis nadat hij vlak na de finish van de cross duatlon in Berendrecht in elkaar zakte. De voorlaatste manche van het Hammer Nutrition crossduatlon circuit in Berendrecht moest een hoogdag worden, maar eindigde in een drama. Manfred Boogaard werd na zijn finish onwel. Enkele atleten en de hulpdiensten die ter plaatse waren, begonnen meteen met reanimatie. De hulpverleners brachten de man nog over naar het ziekenhuis, maar daar is hij helaas overleden.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3086793214685590&id=283572551674351

Actieve cross-triatleet

Manfred Boogaard was een actieve triatleet, die de laatste jaren vooral hield van het offroad werk en in Belgie regelmatig deelnam aan cross triatlons en cross duatlons. In 2018 werd hij nog 12de in de Sandman cross triatlon van De Panne. In Nederland was hij aangesloten bij triatlonclub VZC Veenendaal.

Lopersgroep Putte, de organisator van de cross duatlon in Berendrecht, is zwaar aangedaan door het overlijden. “Wat een sportief hoogtepunt had moeten worden kreeg zondag op brutale wijze een duistere kant.
Kort na de finish werd Manfred Boogaard, deelnemer Duathlon, onwel. Spijts alle hulp van omstaanders en hulpdiensten bereikte ons het droeve nieuws dat Manfred overleden is. In de eerste plaats zijn onze gedachten bij de familie en vrienden van Manfred. Namens de club bieden wij onze oprecht deelneming aan en wensen we hen veel sterkte in deze moeilijke dagen.”

Atleten reageren aangeslagen

De duatleten ter plaatse waren ook erg aangeslagen. De wedstrijd werd gewonnen door Lander Sels, voor Wouter Wuilmus en Tom Steenackers, maar dat viel allemaal in het niet bij wat er nadien gebeurde. “Het is enorm triest wat er gebeurd is,” vertelde Wouter Wuilmus ons. “Ongelooflijk knap wel hoe deelnemers in actie schoten met hulp.”

Wij wensen de familie en vrienden van Manfred namens 3athlon.be heel veel sterkte toe.