Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Deense triatleet haalt finish Iceman, de eerste volledige triatlon op Antarctica
Nieuws

Deense triatleet haalt finish Iceman, de eerste volledige triatlon op Antarctica

De Deense triatleet Anders Hofman is er in geslaagd om als eerste een volledige triatlon te finishen op Antarctica. Hofman doopte zijn avontuur de ‘Iceman’. Hij legde 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen af in ijzige omstandigheden. De Deen had er uiteindelijk 73 uur voor nodig om de finish van de Iceman te halen…

Hofman zwom 3.8 kilometer in water met temperaturen onder het vriespunt, fietste 180 kilometer op een speciale fiets die was bestand tegen soms diepe sneeuw en vooral veel ijs, en daarna liep hij dus ook nog een marathon. Overigens ging er aan de triatlon al een boottocht van Argentinië naar Antarctica vooraf: alleen deze reis nam al een paar weken in beslag. En de triatlon zelf werd ook nog eens voor 27 uur onderbroken wegens extreme wind en een sneeuwstorm.

Het zwemmen kostte Hofman 1:10 uur, het fietsen 33:33 uur en het lopen duurde dus bijzonder lang vanwege de noodgedwongen tussenstops. ,,Antarctica heeft ons haar meest wrede kant laten zien”, aldus de atleet. ,,Op een gegeven moment vreesde een aantal van ons zelfs voor hun leven. Maar, we hebben het gehaald. Ik wilde laten zien dat de grenzen die we onszelf vaak stellen, slechts een perceptie zijn van wat we daadwerkelijk kunnen bereiken. Dat iedereen buitengewone dingen kan bereiken door passie, extreme toewijding en een immens geloof in jezelf.”