Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Long Course Weekend beleeft Belgische primeur in Nieuwpoort
Nieuws

Long Course Weekend beleeft Belgische primeur in Nieuwpoort

Het gerenommeerde sportevenement Long Course Weekend komt van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september 2020 naar Nieuwpoort. Het evenement met meer dan 10.000 atleten, 45 nationaliteiten en 4 edities (waarvan eentje in Australië) kent zijn thuisbasis in Wales. Het nieuwe concept is een must do voor duursporters. 

Long Course Weekend brengt alle disciplines van triatlon samen in vier types wedstrijden: je kunt enkel lopen, fietsen of zwemmen (over verschillende afstanden) of kiezen voor de Full Long Course of Half Long Course. Die laatste is de perfecte uitdaging voor elke triatleet.
De Full Long Course – waarbij deelnemers elke dag een onderdeel van een volledige triatlon zal afleggen. In deze wedstrijd moet men 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km lopen gespreid over drie volledige dagen. 

“We zijn verheugd om het gerenommeerde Long Course Weekend in Nieuwpoort te ontvangen. We zullen de sportievelingen uit buiten- en binnenland drie dagen lang de mooiste plekjes van onze stad en streek laten proeven”, duidt schepen van Sport Bert Gunst (CD&V).

Long Course Weekend brengt ook sfeer, unieke locaties en de lokale gemeenschap samen. Het evenement kan niet bestaan zonder de samenwerking met de stad, lokale ondernemers en duizenden supporters die voor de nodige gezelligheid zorgen. 

“Nieuwpoort is een unieke uitvalbasis voor een wedstrijd als deze. We zetten ons hiermee op de kaart als internationale sportstad en hopen om dit event een Europese uitvalsbasis te bieden. Met onze vele fijne plekken om te logeren of te ontdekken tussen de wedstrijden door, hopen we dat mensen onze kuststad ook ontdekken voor hun sportieve doelen. We zullen alle atleten alvast met open armen ontvangen,” vertelt burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V). 

Het Belgische sports marketing agency sportsDC staat in voor de organisatie van het prestigieuze evenement in Nieuwpoort. Arne Detavernier van sportsDC is opgetogen over de keuze voor Nieuwpoort als Belgische locatie: “De stad gaf ons de kans om dit event waar te maken. Het is de ideale plek voor een fietsparcours dat je meeneemt door Flanders Fields, de streek waar de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog sterk aanwezig is. Lopen gebeurt in de duinen en op het strand. Bovendien wordt het open water zwemmen georganiseerd in de Havengeul. Dat op zich is al een bijzondere happening.” 

Voor de organisatie van Long Course Weekend werkt sportsDC samen met de Nederlandse variant waar de tweede editie plaats vindt tussen 15 en 17 mei 2020. Een unieke kans om te proeven van het concept en te schitteren in Nieuwpoort. sportsDC zet hiermee naast Trifest nog een nieuw triatlonconcept in de markt. Het nieuwe sports marketing agency maakt naast concepten als WILL en CUP en campagnes zoals Goede Voornemens hiermee zijn rol als vernieuwend sports marketing agency meer dan waar.