Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde ongeluk op training in Spanje: “Had veel erger kunnen zijn”
Nieuws

Frederik Van Lierde ongeluk op training in Spanje: “Had veel erger kunnen zijn”

Toptriatleet Frederik Van Lierde is in Spanje tijdens een fietstraining slachtoffer van een ongeluk geworden. De wereldkampioen Ironman van 2013 ging in de buurt van Girona, waar hij een trainingsstage houdt, bij een aanrijding door de achterruit van een wagen. “Wat hechtingen in mijn gezicht, maar voor de rest is alles in orde. Het had veel erger kunnen zijn,” laat de triatleet uit Menen weten op zijn Instagram pagina.

Frederik bereidt in Girona zijn laatste seizoen als pro-atleet voor. Tijdens een fietsrit met zijn nieuwe Cervelo P-Series ging het echter mis. “Ik ben vandaag in de achterruit van een auto gereden. De vrouwelijke bestuurster stopte aan een zebrapad, maar haar stoplichten werkten niet. Daardoor had ik te laat door dat ze stilstond en kon ik de auto niet meer ontwijken. Ik ben door de achterruit gevlogen. Ik heb geluk gehad, want het had veel erger kunnen zijn. Ik heb wat hechtingen in mijn gezicht, maar voor de rest is alles in orde. Mijn Met-helm heeft mijn leven gered,” aldus Frederik vanuit het Santa Caterina Hospital in Salt.

https://www.instagram.com/p/B9UlicTB9Y4/