Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Erg vroege seizoensopener in allereerste triatlon op de kasseien van Diksmuide
Nieuws

Erg vroege seizoensopener in allereerste triatlon op de kasseien van Diksmuide

Dit weekend bijt Diksmuide de spits af van het Belgische triatlonseizoen met hun allereerste sprinttriatlon. En dat is een wel erg vroege seizoensopener, maar gelukkig voor de triatleten is het zwemmen in binnenbad. De organisatie is in handen van de nog vrij jonge triatlonclub TriZer, die vooral spektakel verwachten op de kasseien van de Steenstraat, waar een KOM en QOM prijs ligt te wachten op de snelste fietser.

Op zondag 8 maart organiseert TriZer, de triatlonclub an den Izer, voor de eerste keer een triatlon op het sportpark “De Pluimen”. Op het programma staat vanaf 9 u. in de voormiddag 500 m zwemmen in het gloednieuwe familiezwembad, waarbij elk kwartier 16 triatleten starten. In de namiddag, om 13 u., wordt er vervolgens 19 km gefietst en 5 km gelopen.

KOM en QOM op kasseien Steenstraat

Het fietsparcours is redelijk pittig met een klim op de Kruisstraat, een sterke afdaling in de Kattestraat en tot slot een klim op de kasseien van de Steenstraat. Dit traject leggen alle triatleten tweemaal af. Bijzonder aan dit fietsgedeelte is het gebruik van de alom bekende sportprestatie-applicatie Strava. Voor de snelste renner op de Steenstraat, KOM (King of the Mountain) en QOM (Queen of the Mountain) genoemd op Strava, wordt namelijk een aparte prijs voorzien;

Specialiste Jonie Vanhoutte

Na het uitdagende fietsparcours wordt tot slot ook nog de laatste 5 km al lopend afgelegd op en rond het sportpark “De Pluimen”. Bij de vrouwen wordt het uitkijken naar Jonie Vanhoutte, vorig jaar nog winnares van de Veloopzwem in De Haan, een gelijkaardige triatlon met zwemmen in binnenbad. Zij neemt het onder andere op tegen Julie Sap, winnares van de Sandman Inferno een paar weken geleden, en het Brugse talent Bo Dubin.

Sander Heemeryck tegen Joeri Ameye

Bij de mannen krijgen we het wederoptreden van Joeri Ameye. Zijn belangrijkste tegenstanders worden wellicht Christopher Loose, Ward Vander Meiren, Gert-Jan Winten en vooral topfavoriet Sander Heemeryck, winnaar van de Veloopzwem van 2019. In totaal zijn er 149 atleten ingeschreven die zondag 8 maart de wind en de regen mogen trotseren. Voorlopig is de kans op neerslag zo’n 90% en wordt er windkracht 5 voorspeld vanuit het Zuid-Westen. Alle info vind je op de website van de triatlon van Diksmuide.