Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen volledige fietsproef op dag 2 voor Nico en Ultrakid Johannes: “Veiligheid eerst”
Nico De Neef en Ultrakid Johannes op de fiets op dag 2 (foto: TUC Israel)
Nieuws

Geen volledige fietsproef op dag 2 voor Nico en Ultrakid Johannes: “Veiligheid eerst”

De tweede dag van The Ultraman Challenge Israel eindigde in mineur voor het Belgische duo Nico De Neef en Ultrakid Johannes, want door een ongeval was de enige weg naar Eilat versperd en zo kon de safety car die de Belgen begeleidt niet meer mee volgen. Er zat niets anders op dan met de auto naar Eilat gevoerd te worden. De ontgoocheling was groot. “Maar veiligheid eerst,” vertelde Nico.

Nico De Neef en Johannes Balbaert waren na een succesvolle eerste dag en een korte nachtrust in deze ultra-triatlon goed begonnen aan de tweede dag met 275 km fietsen richting Eilat. Met een temperatuur van 37 graden was het lastig, maar Nico en Johannes hielden er een goed tempo op na. De Belgen worden gevolgd door een safety car met hun support team en een Belgische dokter die Johannes mee opvolgt.

“Het is wat het is”

“Het is wat het is,” reageerde Nico ontgoocheld. “We kregen net van de mensen van Oakley te horen dat door een zwaar ongeval op de enige weg richting Eilat de weg afgesloten is. Fietsers zouden eventueel nog doorkunnen, maar dat betekent dat onze safety-car niet mee kan. En de veiligheid primeert. Dus eindigt het helaas hier. We gaan straks nog wel symbolisch met Johannes op de fiets Eilat binnenrijden. Daarna nemen we wat rust en vrijdag starten we dan aan de dubbele marathon,” aldus Nico.

Nog 84 km lopen

Vrijdagochtend zijn de twee begonnen aan de 84 km lopen in de woestijn. In het eerste uur zag dat er alvast goed uit, met een gemiddelde van 9 km/uur. Nico en Johannes hebben al wat ervaring, want ze hebben het Belgisch record marathon lopen met rolstoel op hun naam gezet in Gent vorig jaar in 3u24.