Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ultrakid Johannes en Nico De Neef doen 11 uur over 1ste wedstrijddag in Israel
Nico De Neef en Ultrakid Johannes in de 10 km zwemmen (foto: TUC Israel)
Nieuws

Ultrakid Johannes en Nico De Neef doen 11 uur over 1ste wedstrijddag in Israel

Nico De Neef is voor het tweede jaar op rij aan de slag in The Ultraman Challenge van Israel, maar deze keer doet de nummer 3 van vorig jaar de driedaagse triatlon samen met Ultrakid Johannes. Woensdag legden ze de eerste twee proeven succesvol af. Voor de 10 km zwemmen en de 145 km fietsen had het Belgisch duo 11u13 nodig. “We voelen ons allebei goed, maar de warmte maakt het zwaar,” laat Nico ons weten na dag 1 in Israel.

“Veel stroming in de 10 km zwemmen”

De 10 km zwemmen in het Meer van Galilea gingen goed voor Nico De Neef en Johannes Balbaert. De Ultrakid ligt tijdens het zwemmen op een ‘Bellyak’ en peddelt mee met de armen. Samen legden ze de 10 km af in 4u10 en ze lieten nog een flink aantal deelnemers aan The Ultraman Challenge achter zich. “Er stond een stevige stroming, maar voor de rest ging het erg goed,” vertelt Nico vanuit Israel.

“Lastig in de warmte”

Na het zwemonderdeel volgde een lastige fietstocht van 145 km naar Kalia Beach aan de Dode Zee, ter hoogte van Jeruzalem. Na meer dan elf uur sinds de start in het zwemmen bereikten Nico en Ultrakid Johannes het strand van Kalia. “Het was lastig in de warmte. Het was woensdag 33 graden. Johannes heeft het uitstekend gedaan, al had ook hij het lastig in de warmte. En dat wordt donderdag alleen maar lastiger, want ze voorspellen hier 37 graden,” aldus Nico.

Nog 275 km fietsen met 2.008 hoogtemeters

Nico en Ultrakid Johannes zijn momenteel bezig aan het tweede deel van de in totaal 420 km op de fiets: 276 km fietsen van noord naar zuid met meer dan 2.000 hoogtemeters richting Eilat.