Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frankrijk annuleert indoor triatlon Lievin wegens corona virus
Spectaculaire arena van de Lievin Indoor triatlon (foto: ETU)
Nieuws

Frankrijk annuleert indoor triatlon Lievin wegens corona virus

De populaire indoor triatlon van Lievin, die deel uitmaakt van het ETU European Cup circuit, gaat dit jaar niet door op 21 maart, als maatregel tegen het corona virus. Dat maakte de Franse organisatie woensdag bekend. De wedstrijd wordt verplaatst naar 17 oktober, waardoor de wedstrijd meteen de finale wordt van de European Cup 2020.

Spectaculaire wedstrijd met veel Belgen

Het Lievin Indoor Triathlon Festival leverde vorig jaar spectaculaire wedstrijden op, met de Belgische triatleten Tim Van Hemel en Arnaud Mengal mee in een hoofdrol. In het sportstadion van Lievin stond een groot zwembad opgesteld en fietsen en lopen gingen over de piste. Dit seizoen was Lievin gepland als tweede wedstrijd op de Europabeker-kalender, na seizoensopener Huelva op 15 maart. Die wedstrijd gaat tot nader orde wel gewoon door. Ook het EK duatlon in Punta Umbria dit weekend gaat volgens de laatste berichten gewoon door.

Finale op 17 oktober

Maar in Frankrijk worden dus strengere maatregelen genomen om het corona-virus in te dammen. En dus besloot de prefectuur van Lievin dat de indoor triatlon niet kan doorgaan op 21 maart. “Het is vooral jammer voor de vele atleten en de internationale delegaties die uitkeken om opnieuw in Lievin mee te doen,” vertelt organisator Laurent Szewczyk. “Maar we hebben er meteen alles aan gedaan om de wedstrijd te kunnen verplaatsen naar 17 oktober. Dat wordt een finale van de ETU-cup met veel ambiance en wie weet organiseren we na afloop nog een gala-avond,” aldus Laurent.

https://www.facebook.com/TrimaxMag/posts/10158070807606963