Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lommel krijgt opnieuw triatlon in jaar dat club 35ste verjaardag viert
De triatlon keert terug in Lommel (foto: Lommelse Triatleten)
Nieuws

Lommel krijgt opnieuw triatlon in jaar dat club 35ste verjaardag viert

Op zondag 9 augustus organiseren de Lommelse Triatleten de 31e editie van de Hoeks Triatlon. Na twee jaar afwezigheid staat één van de oudste en grootste triatlonwedstrijden van het land daarmee terug op de kalender in Lommel. Met een kwarttriatlon, sprinttriatlon, triotriatlon en Iron Kid is er opnieuw een programma voor sportievelingen van alle leeftijden en niveaus uitgewerkt. De organisatie mikt in totaal op meer dan 500 deelnemers. De inschrijvingen zijn ondertussen open.

Jean-Pierre Cuypers, voorzitter van de Lommelse Triatleten: “De Lommelse triatlon is een echte klassieker. Na twee jaar afwezigheid was de vraag naar een nieuwe organisatie dan ook erg groot, zowel van binnen als buiten de club. Met de werken op de kanaaldijk achter de rug en die op het marktplein bijna ten einde, ligt de weg nu letterlijk en figuurlijk open voor een nieuwe editie van onze wedstrijd. De Hoeks Triatlon is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van de club, maar ook voor onze eigen clubwerking. Het is extra mooi dat we dit kunnen realiseren in het jaar dat we als Lommelse Triatleten ons 35-jarig bestaan vieren.”

Jos Willems, racedirecteur Hoeks Triatlon: “In het najaar hebben we beslist om een nieuwe editie van onze triatlonwedstrijd te organiseren. Sindsdien zijn we met een versterkt organisatieteam vol enthousiasme aan de slag gegaan om op 9 augustus een sportief topevenement te kunnen neerzetten. Zoals de traditie het wil, mogen de deelnemers en toeschouwers zich in Lommel verwachten aan een sfeervolle en kwalitatieve wedstrijd, waarin toppers en recreanten zij aan zij het beste van zichzelf zullen geven.”

Bob Nijs, burgemeester van Lommel: “De triatlon heeft een rijke geschiedenis in Lommel, zo mochten we in het verleden al gastheer zijn van een Belgisch en een Europees Kampioenschap. We zijn als stad dan ook erg blij met het initiatief van de Lommelse Triatleten en geven graag onze steun aan dit waardevolle sportevenement. De Lommelse triatlon brengt mensen bij elkaar en steunt voor de organisatie volledig op de inzet van vele vrijwilligers. We laten de deelnemers en toeschouwers graag kennismaken met de troeven van onze stad, met onder andere het fietsparcours dwars door natuurgebied de Sahara en de finish op het nieuwe marktplein. We kijken er dan ook naar uit om de honderden sporters en duizenden supporters uit binnen- en buitenland te verwelkomen in Lommel op 9 augustus!”

Het programma van de Hoeks Triatlon bestaat op zondag 9 augustus uit een Iron Kid om 11u30 (vrij zwemmen, 2 km fietsen en 400 m lopen voor 5-12 jarigen), een kwarttriatlon non-drafting om 14u (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen voor +18-jarigen), een sprinttriatlon non-drafting om 17u (750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen voor +16-jarigen) en een triotriatlon non-drafting om 17u05 (750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen voor +12-jarigen).

Met uitzondering van de Iron Kid (start in het zwembad) beginnen alle wedstrijden in het kanaal Bocholt-Herentals bij brug 12 (Vossemeren). De aankomst is telkens op het Marktplein in Lommel centrum. De toegang tot de triatlonhappening is volledig gratis. Triatlonclub De Lommelse Triatleten krijgt bij de organisatie de steun van de Stedelijke Sportdienst, Sportraad en meer dan 250 vrijwilligers.

Alle info over de Hoeks Triatlon Lommel op www.lommelsetriatlon.be