Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jeugd grijpt medailles op het EK Duatlon in Punta Umbria
Duathlon

Jeugd grijpt medailles op het EK Duatlon in Punta Umbria

Vandaag werd er gestreden om de Europese medailles op het EK duatlon over de korte afstand. Heel wat landgenoten, zowel bij de dames als bij de heren, kwamen van de partij. Twee maal zagen we bij de beloftencategorie een landgenoot op het podium verschijnen met zilver voor zowel Laura Swannet als Arnaud Dely.

Swannet ijzersterk op de fiets

De Dames kwamen als eerste van de partij. Meteen gingen ze er van bij de start loeihard tegenaan en geen enkele landgenote kon zich zo handhaven binnen de kopgroep. Op de fiets werd al snel duidelijk dat we een tweestrijd zouden krijgen tussen de Oostenrijkse Perterer en de Britse en Europees kampioene olympische triatlon Beth Potter die met ruime voorsprong op de rest aan het laatste loopnummer begonnen. Daarin toonde de Oostenrijkse zich de sterkste en zo kroonde Perterer zich tot Europees kampioene.

Ondertussen etaleerde Laura Swannet haar kunnen op de fiets en met een 3de snelste fietstijd van het hele pak knokte ze zich terug een weg naar voren. Ze liep als negende en tweede belofte over de streep en kwam zo slechts 12 secondes tekort voor de titel in deze categorie. Sandra Schenkel kwam binnen als 13de, Lotte Claes werd 15de en Maurine Ricour 16de maar zag even later haar naam geschrapt uit de uitslag omdat ze tijdens de wedstrijd haar penalty niet uitzat.

Drie Belgen in kopgroep, maar net geen medailles

Bij de mannen ontstond na het eerste looponderdeel meteen een omvangrijke met daarbij alle favortieten. De twee grote blokken voorin waren Frankrijk en België met elk drie atleten vooraan. Onze landgenoten Arnaud Dely, Angelo Vandecasteele en Vincent Bierinckx zagen dat geen enkele atleet erin slaagde om een kloof te slaan op de fiets, zelf de Brit Alistair Brownlee niet en dus zou alles beslecht worden in het lopen.

Al snel gingen ze er met vier vandoor waaronder Angelo Vandecasteele die met open vizier meestreed om de medailles. Uiteindelijk moest hij toch de rol vooraan lossen waar de Fransman Choquert he laken naar zich toetrok voor zijn landgenoot Le Bihan die naast het zilver ook de beloftentitel op zak steekt. Alistair Brownlee mocht als derde mee op het podium. Vincent Bierinckx kwam slecht uit de wissel maar snelde alsnog Angelo Vandecasteelde voorbij. Onze landgenoten legden knap beslag op de vierde en vijfde plaats. Arnaud Dely kwam even later binnen als 8ste en mocht zo zijn zilveren medaille bij de U23 in ontvangst nemen. Op de verdere uitslagen van onze andere landgenoten aan de start is het nog even wachten.