Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sander Heemeryck en Jonie Vanhoutte naar huis met winst in eerste triatlon Diksmuide
Nieuws

Sander Heemeryck en Jonie Vanhoutte naar huis met winst in eerste triatlon Diksmuide

Jonie Vanhoutte werd als winnaar onthaald in Diksmuide

De seizoensopener triatlon in Diksmuide werd vandaag gewonnen door Sander Heemeryck en Joni Vandenhoutte. Door de stevige wind en kasseien in het fietsparcours werd het een zware wedstrijd voor echte flandriens en flandriennes.

Sander Heemeryck aan de leiding tijdens het fietsen

Tijdens het zwemmen bij de heren trok een sterke Dries Demeulenaere meteen in de aanval. Met zijn gerealiseerde zwemtijd nam hij 25″ voorsprong op de dichtste achtervolgers. In de eerste ronde werd Demeulenaere bijgehaald door Louis Raskin. In de achtervolging de latere winnaar Sander Heemeryck met Paermentier Michiel. In de tweede ronde van twee koos Heemeryck voor de aanval en reed met de snelste fietstijd alleen de wissel binnen.

In het afsluitend loopnummer bleef Heemeryck onbedreigd. Uit de achtergrond kwam Paermentier nog sterk opzetten en slaagde er in zich nog op het podium te knokken als tweede. Louis Raskin werd derde.

Paermentier, Heemeryck en Raskin, respectievelijk 2e, 1e en 3e

Bij de dames ontstond na het zwemmen een kleine kopgroep van 4 dames met daarin de latere winaar Jonie Vanhoutte. In de eerste ronde viel ze meteen aan en reed alleen tot Jullie Sap haar bijhaalde. “Ik moest aanklampen, Sap was duidelijk de sterkste op de fiets vandaag. Ik was blij dat ik in het wiel kon blijven”, aldus de winnares Vanhoutte.

Jonie Vanhoutte onderweg naar winst in Diksmuide

Met een voorsprong van anderhalve minuut kwam het kopduo binnen. Vanhoutte maakte direct het verschil in het lopen op Sap. Ze liep vlot naar winst in een zware triatlon voor flandriens en flandriennes in Diksmuide vertelde Vanhoutte. Bo Dubin liep na een sterk loopnummer nog als tweede binnen, Jullie Sap werd derde.

Dubin, Vanhoutte, Sap, respectievelijk 2e, 1e en 3e