Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Hemel en Visser ongenaakbaar in crossduatlon Retie
Duathlon

Van Hemel en Visser ongenaakbaar in crossduatlon Retie

Lauryssen, Van Hemel en Sels

Naar jaarlijkse traditie is cross-duatlon Retie een wedstrijd voor modderduivels. Dit jaar in een regenachtige editie gingen zowel Tim Van Hemel als Judith Visser superieur naar de overwinning.

Hoewel alle ogen gericht waren op Geert Lauryssen voor de slotproef van de cross-duatlon in Retie, was het Tim Van Hemel die na nauwelijks 500 meter de concurrentie achterliet. Hij liep resoluut naar de leiding en gaf deze positie niet meer uit handen. Voor zijn tegenstanders bleef alles speelbaar, toch moesten zowel Lauryssen en Sels hun meerdere erkennen in de sterke Balenaar. Zij werden respectievelijk twee en drie.

Lanssen, Visser en Ottenvanger, het damespodium

Bij de vrouwen was de strijd minder spannend. Judith Visser dulde geen tegenstand en zette de concurrentie meteen op achterstand. Lien Lanssen en Eefje Ottenvanger kwamen nog even dichter omdat Vissers stoptte om haar band wat zachter te zetten. Ze had de omloop niet verkend en had zich duidelijk miskeken op de modderstroken. Ondanks haar korte stop fietste en liep ze vlot naar de overwinning. Ze kwam met een minuten-voorsprong binnen op Lanssen en Ottenvanger die het podium vervolledigden. Birgit Massagé bleef zowat de hele wedstrijd op een halve minuut van het podium hangen. Zij werd na een zware race vierde.

verslag door Jef Cleemput