Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen triatlon meer tot eind april, ITU schort alle races op wegens corona virus
Zwemstart bij de triatlon van Lausanne in 2019 (foto: ITU/Wagner Araujo)
Nieuws

Geen triatlon meer tot eind april, ITU schort alle races op wegens corona virus

De triatlonsport ligt nu ook volledig stil door het corona-virus en dat al tot minstens 30 april, dat laat de International Triathlon Union weten. Door de snelle verspreiding van het coronavirus heeft de Raad van Bestuur van de ITU besloten om alle activiteiten op te schorten tot in ieder geval 30 april. Dit is van invloed op alle activiteiten op de kalender en daarom zullen alle ranglijsten – dus ook de olympische kwalificatieranglijst – per maandag 16 maart worden bevroren.

,,Dit is een ontzettend moeilijke beslissing om te nemen”, aldus Marisol Casado, voorzitter van de ITU en lid van het Olympische comité. ,,Je hebt mijn woord dat we deze beslissing nemen met de gezondheid en veiligheid van atleten, coaches, ambtenaren, personeel, vrijwilligers en toeschouwers als onze topprioriteit. We nemen deze beslissing in de overtuiging dat we allemaal ons steentje bij moeten dragen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen en te stoppen. Dat is onze verantwoordelijkheid, als samenleving.”

Nationale federaties moeten volgen

Alle evenementen worden onmiddellijk uitgesteld tot nader order. De ITU raadt daarbij alle aangesloten nationale federaties ten zeerste aan om ook in hun regio maatregelen te treffen om verdere verspreiding te voorkomen.

De ITU geeft aan de komende periode hard werken om na 30 april – indien mogelijk – de wedstrijden opnieuw toe te wijzen. Daarbij zal met alle belanghebbenden worden samengewerkt om indien mogelijk verdere acties te ondernemen met betrekking tot de olympische en paralympische kwalificatieranglijst. Tot slot verklaart de ITU de situatie dagelijks te blijven evalueren en verdere veranderingen zo snel mogelijk te communiceren.