Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Michael Schouwaerts: “Het gezond verstand zegt dat dit de enige juiste beslissing is”
Het BK ploegentriatlon, normaal traditionele seizoensopener (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Duathlon

Michael Schouwaerts: “Het gezond verstand zegt dat dit de enige juiste beslissing is”

Bij Triatlon Vlaanderen, de Vlaamse triatlon en duatlon federatie, volgen ze het advies van de ITU om alle wedstrijden op te schorten tot minstens eind april. Wij spraken met voorzitter Michael Schouwaerts die namens Triatlon Vlaanderen zijn bekommernis uitspreekt over organisatoren, clubs en atleten. “Vanuit het gevoel zijn dit vervelende beslissingen, het gezond verstand zegt dat dit de enige mogelijke, en dus ook juiste beslissing is…”

“Voor gepassioneerde liefhebbers van sport in het algemeen, en van triatlon en multisport in het bijzonder, is dit een zeer frustrerende en vervelende periode,” legt Michael uit. “De situatie is echter van een dergelijke ernst dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Vanuit het gevoel zijn dit vervelende beslissingen, het gezond verstand zegt dat dit de enige mogelijke, en dus ook juiste beslissing is.”

Organisatoren, clubs en atleten

Voor de Belgische wedstrijden heeft de beslissing van de ITU een nog redelijk beperkte impact, omdat het openwater triatlonseizoen bij ons pas start op 3 mei met het BK ploegentriatlon. Maar het gebrek aan zwemtrainingen houdt veel atleten bezig. “Als federatie proberen wij, in nauw contact met Sport Vlaanderen en de nationale federatie, op de hoogte te blijven van alle verdere evoluties en richtlijnen zodat wij onze leden maximaal en concreet kunnen informeren,” vertelt Michael. “Het spreekt voor zich dat onze bekommernis uitgaat naar organisatoren en clubs die hun initiatieven en inspanningen nu niet beloond zien en naar atleten die op logistiek gebied in hun dagelijkse trainingen gehinderd worden.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

“Gezien de federale richtlijnen, donderdag uitgesproken en sinds zazterdag tot 3 april van kracht, zijn georganiseerde sportactiviteiten en evenementen niet toegelaten. Wij zijn ervan overtuigd dat er voldoende maatschappelijke verantwoordelijkheid is om die richtlijnen te respecteren en wensen al onze leden en hun naasten alle gezondheid toe,” aldus Michael Schouwaerts.