Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EK Powerman duatlon in Alsdorf definitief afgelast wegens corona virus
Duathlon

EK Powerman duatlon in Alsdorf definitief afgelast wegens corona virus

Er komt in 2020 geen Europees kampioenschap long distance duatlon in Alsdorf. De Duitse Powerman-race, gepland op 19 april, is genoodzaakt om de handdoek in de ring te gooien nadat Duitsland verstrengde maatregelen heeft genomen tegen het corona-virus. Manifestaties met meer dan 1.000 aanwezigen kunnen niet doorgaan. Het afgelasten van het EK is een stevige streep door de rekening van favorieten Seppe Odeyn en Jan Petralia.

Events met meer dan 1.000 man afgelast

Het EK Powerman op 19 april zou de eerste grote afspraak van het seizoen geweest zijn voor de specialisten van de lange afstand. “We hebben er met veel mensen hard aan gewerkt en we zijn ons ervan bewust dat veel atleten zich specifiek op het EK voorbereid hebben. Maar het Corona virus is de winnaar geworden. Om verdere verspreiding tegen te gaan zijn alle evenementen met meer dan 1.000 deelnemers afgelast.”

25% korting op deelname in 2021

“Het is niet alleen voor ons een moeilijke tijd, maar ook voor Duitsland en bij uitbreiding heel Europa. We hebben al veel kosten gemaakt en onze verzekering keert helaas niets uit, dus zijn we ook niet in de mogelijkheid om het inschrijvingsgeld terug te betalen. We bieden duatleten wel de mogelijkheid om volgend jaar aan 25% korting in te schrijven, want we komen in 2021 zeker terug,” luidt het bij de organisatie van het EK Powerman.