Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Diego Van Looy in lockdown in Lanzarote “Richtlijnen volgen is nu belangrijkste”
Diego Van Looy begin maart in Lanzarote toen hij nog wel buiten kon trainen (foto: Diego Van Looy)
Duathlon

Diego Van Looy in lockdown in Lanzarote “Richtlijnen volgen is nu belangrijkste”

De Belgische toptriatleet Diego Van Looy moet noodgedwongen nog even op Lanzarote blijven, waar hij de lockdown wel heel direct meemaakt, terwijl zijn terugvluchten 1 voor 1 geannuleerd werden. De wereldkampioen duatlon had zich zijn stage op Lanzarote heel anders voorgesteld, maar legt er zich bij neer. “De gezondheid gaat voor dus ik steun de beslissingen die genomen worden voor 100%…”

Hoewel Brussels Airlines aankondigde dat het de komende tijd 9.500 Belgen gaat repatrieren uit 14 landen en dat reizigers zich moeten inschrijven op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft Diego Van Looy nog steeds geen bevestiging gekregen of en wanneer hij weer naar Belgie kan. “Ze sturen ons van hier naar daar, maar ik word eigenlijk nergens geholpen. Alle vluchten worden geannuleerd, dus wordt het moeilijk om snel terug te keren,” vertelt Diego vanuit Lanzarote.

“Coach heeft rustperiode aanbevolen”

Diego kon zich nog wel een tijd sportief bezighouden op het vulkanische eiland. “Ik had nog volle moed, aangezien we wel nog kunnen zwemmen en lopen in Club La Santa zelf, en ik heb rollen gekregen om ter plaatse te kunnen fietsen. Buiten het domein van La Santa gaan fietsen is onmogelijk. De Spaanse politie treedt streng op en staat met matrakken en torenhoge boetes klaar voor wie buiten komt. Maar ondertussen heeft mijn coach Stefan Vuckovic me al overtuigd om in een rustperiode te gaan. Zoals het er nu naar uitziet, gaan we dit jaar toch niet veel meer racen, jammer genoeg…”

“Moeilijk in sport waar pieken centraal staat”

Diego Van Looy won dit jaar nog de Israman in Eilat

Diego was al sterk aan het seizoen begonnen, met een knappe overwinning in de Israman, waar hij het parcoursrecord op de halve triatlon brak. Het zou zo maar kunnen dat het de laatste grote Belgische triatlonzege van het voorjaar geweest is. En dat beseft Diego zelf ook. “Het is jammer want ik had in het zwemmen de stap richting 55 minuten reeds gemaakt op de Ironman distance. Ik neem nu een rustperiode en dan ga ik stilaan terug wat bewegen, veronderstel ik… We hebben niet echt vooruitzichten en dat is moeilijk in een sport waar pieken centraal staat,” legt de wereldkampioen LD duatlon uit.

“Gezondheid gaat voor”

Diego legt er zich voorlopig bij neer. “De gezondheid gaat voor dus ik steun de beslissingen die genomen worden voor honderd procent. Sporten kunnen we nog genoeg doen, hoe veel pijn het ook doet,” aldus Diego.