Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WTS Leeds afgelast, Marten Van Riel in quarantaine: “Stellen Spelen beter uit”
Marten Van Riel in 2019 winnaar van de Zwintriatlon in Knokke-Heist (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

WTS Leeds afgelast, Marten Van Riel in quarantaine: “Stellen Spelen beter uit”

Voor onze olympische triatleten begint de corona-crisis enorme gevolgen te hebben. Nadat de ITU, de Internationale Triathlon Union, alle competities had opgeschort tot eind april, heeft British Triathlon nu bevestigd dat ook de WTS in Leeds van 6 en 7 juni wordt uitgesteld. Marten Van Riel keerde ondertussen vervroegd terug uit de States en is vrijwillig in quarantaine gegaan. “Ik heb met mijn gezondheid gespeeld,” zei Marten in een interview met Maarten Delvaux van Het Nieuwsblad.

“Zonder enige competitie naar de Spelen?”

“Ik heb net te horen gekregen dat de World Triathlon Series in Leeds op 6 juni al zijn afgelast. Dat zou normaal gezien mijn laatste race voor de Spelen geweest zijn,” vertelt Marten Van Riel. “Ga ik dan zonder enige competitie naar Tokio moeten? De onzekerheid vreet aan mij. Ik zou liever hebben dat de Olympische Spelen uitgesteld worden.”

Marten Van Riel gaf het interview aan Het Nieuwsblad vanuit Leuven, waar hij zelf koos om een paar weken in quarantaine te gaan. “Normaal zouden we pas dinsdag naar Florida gevlogen zijn, maar om de dreigende lockdown in de VS voor te zijn, sprongen we vorige week donderdag in allerijl op een van de allerlaatste vluchten van Belgie naar Amerika. Uiteindelijk heb ik de groep gevolgd, maar dat was een vergissing,” legt Marten uit.

“Plaats me zelf 2 weken in quarantaine”

Uiteindelijk besloten Marten en Jelle Geens om toch vervroegd weg te reizen uit de Verenigde Staten. Jelle probeert met zijn Australische vriendin in Australie te geraken. Marten keerde terug naar Belgie en is daar vrijwillig in quarantaine gegaan. “Het begon tot mij door te dringen dat corona in Amerika allicht nog veel erger zal toeslaan dan in Belgie. Ik wou zo snel mogelijk terug naar huis. Ik heb nu via airbnb een maand een woonst gehuurd in Leuven. Daar ga ik mezelf eerst minstens veertien dagen in quarantaine zetten. Dat is wel het minste wat ik kan doen voor de mensen om mij heen,” aldus Marten.

Lees hier het volledige interview met Marten