Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alistair Brownlee nog jaar langer op korte afstand door uitstel Olympische Spelen
Alistair Brownlee Europees kampioen in Weert in 2019 (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Nieuws

Alistair Brownlee nog jaar langer op korte afstand door uitstel Olympische Spelen

Tweevoudig olympisch kampioen Alistair Brownlee heeft woensdag bevestigd dat hij nog een jaar langer zijn focus houdt op de korte afstand en mikt op de uitgestelde Olympische Spelen van 2021. Eerder had de Brit nog aangekondigd dat hij na Tokio 2020 zou stoppen op de korte afstand en volledig zou overstappen naar de long distance. Maar die plannen worden een jaar opgeborgen. “Er kan veel gebeuren op een jaar,” zegt Brownlee wel.

Alistair Brownlee werd in 2012 in Londen en in 2016 in Rio olympisch kampioen triatlon. De laatste jaren waagde hij al een paar keer de stap naar de lange afstand, met vorig jaar zelfs een deelname aan het WK Ironman in Hawaii. In 2021 wordt Brownlee overigens 33 jaar. “Tokio zou voor 100% mijn allerlaatste korte afstand race geweest zijn, nu moet ik het nog met een jaar verlengen,” reageert Alistair.

“De logische conclusie is dat het moeilijker zal zijn omdat ik nog een jaar ouder zal zijn,” vertelt Brownlee. “Maar je weet nooit wat er in een jaar in de duursport gaat gebeuren. Een jaar geleden dacht ik niet dat ik in de positie zou zijn die ik nu ben. Ik dacht dat mijn carrière op de korte afstand effectief voorbij was. Het wordt een uitdaging, maar er zijn veel mensen in een veel slechtere positie dan ik. De Olympische Spelen zijn een inspirerend iets, maar wanneer mensen in het ziekenhuis hun leven verliezen, lijkt het ongepast als een van die middelen in een sportevenement worden gestopt,” aldus Alistair.