Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wanda Sports verkoopt Ironman aan twee bedrijven
Bart Aernouts won in februari 2020 nog de 70.3 Ironman Dubai (foto: Be Movi)
Nieuws

Wanda Sports verkoopt Ironman aan twee bedrijven

De laatste maanden werd er al een aantal keer over gesproken en ook de PTO, de Professional Triathletes Organisation, was een van de vragende partijen om Ironman over te nemen van Wanda Sports Group. Donderdag is bekendgeraakt dat Wanda een akkoord bereikt heeft met twee bedrijven om Ironman over te nemen: Advance en Orkila Capital. De aankondiging is opvallend, want de laatste dagen moet Ironman meer en meer internationale wedstrijd afgelasten of uitstellen wegens de corona-crisis.

Advance is een familiebedrijf dat in verschillende bedrijven investeert die thuis zijn in media, entertainment, technologie, communicatie, educatie en andere veelbelovende groeisectoren. ,,Advance zet zich in voor de toekomst van Ironman en gelooft in de lange termijn kracht van haar goed opgebouwde merken en toewijding aan atleten”, verklaarde het bedrijf vandaag in een persbericht.

Maar niet alleen Advance zit achter deze grote overname, maar ook Orkila Capital zal investeren in het grote triathlonmerk. Manager Jesse Du Bey zal namens het bedrijf – wederom – toetreden tot de Board of Directors, naast iemand van Advance en natuurlijk Andrew Messick, Ironman’s huidige CEO.

“Turbulente en onzekere periode”

,,Dit is een belangrijke mijlpaal voor Ironman”, verklaart Messick. ,,We zijn blij met dit partnerschap, dat getuigt van het geloof van Advance in het merk. We blijven vertrouwen in onze toekomst; onze focus en doelstellingen zijn onveranderd; en we zijn klaar om de kansen en uitdagingen die voor ons liggen aan te gaan. Samen met Advance en Orkila zullen wij ons door de turbulente en onzekere periode die voor ons ligt heen slaan, terwijl wij de bijzondere ervaringen zullen blijven leveren waar we om bekend staan.”

Daarnaast bedankt Messick Wanda Sports Group voor de afgelopen jaren: ,,Wij danken Wanda Sports Group voor haar steun de afgelopen vier jaar en zijn trots op wat we samen hebben bereikt. We kijken uit naar de voortzetting van ons werk in China met Wanda Sports Group in de komende jaren.”

Wanda Sport Group zal dan ook niet uit beeld verdwijnen en de verschillende Ironman labels blijven exploiteren onder een exclusieve licentieovereenkomst. Naar verwachtingen zullen de onderhandelingen in het tweede kwartaal van 2020 worden besloten.

Met de verkoop aan Advance en Orkila Capital zet Wanda Sports Group definitief een kruis over mogelijke samenwerking met de PTO. We zijn zeer benieuwd hoe de Professional Triathletes Organisation op dit nieuws gaat reageren…