Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Na 70.3 Aix-en-Provence nu ook definitief uitstel voor Ironman Lanzarote
Bart Aernouts won Ironman Lanzarote in 2017 (foto: Ingo Kutsche)
Nieuws

Na 70.3 Aix-en-Provence nu ook definitief uitstel voor Ironman Lanzarote

Ironman heeft woensdagavond het nieuws bekendgemaakt dat na de 70.3 Ironman van Aix-en-Provence, gepland op 17 mei, nu ook de Ironman Lanzarote van een week later definitief niet doorgaat op 23 mei 2020. Atleten krijgen de kans om hun inschrijving om te zetten naar 22 mei 2021 . De Ironman van Lanzarote is enorm populair bij de Belgische triatleten. Bert Jammaer won er twee keer in 2008 en 2009, Bart Aernouts won er in 2017 en vorig jaar pakte Frederik Van Lierde er de overwinning.

Voorlopig heeft Ironman nog niet echt op grote schaal gecommuniceerd, al volgen er de laatste dagen meer berichten over uitgestelde wedstrijden. Ondertussen zijn 30 halve en hele Ironman races verplaatst naar een andere datum of uitesteld. En dat roept heel wat vragen op over wat er gaat gebeuren met de slots voor het WK Ironman in Hawaii. Ook Frederik Van Lierde vroeg het zich dinsdag nog af.

22 mei 2021

Met de afgelasting van de 70.3 Ironman Aix-en-Provence en de Ironman Lanzarote lijkt het nu echt heel onwaarschijnlijk dat de Ironman van Nice kan doorgaan op 15 juni. De Ironman van Lanzarote is alvast van de kalender gehaald, waar nu de datum van 22 mei 2021 prijkt. “Atleten die ingeschreven waren, krijgen de kans om hun inschrijving over te zetten naar 2021. Indien dat niet mogelijk is, kunnen ze zich laten overzetten naar de Ironman Vichy op 23 augustus 2020 of Ironman Portugal op 26 september 2020,” zo laat triatleet Sven Maes ons weten, die ingeschreven was voor Lanzarote…