Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alweer monument afgelast: geen Challenge Roth in 2020, Geraardsbergen wacht af
Lucy Charles won de Challenge Roth in 2019 (foto: Ingo Kutsche)
Nieuws

Alweer monument afgelast: geen Challenge Roth in 2020, Geraardsbergen wacht af

Challenge Roth is na de Ironman van Hawaii de grootste volledige triatlon ter wereld, met een enorm rijke traditie en een indrukwekkend palmares, maar in 2020 komt er geen opvolger voor Andy Dreitz en Lucy Charles. In een emotionele boodschap heeft de organisatie van Challenge Roth donderdag aangekondigd dat de 2020-editie van 5 juli niet doorgaat. De Challenge van Geraardsbergen, ook het BK halve triatlon op 7 juni, wacht nog even af eer ze een beslissing nemen.

Emotionele organisator Challenge Roth

It was the most difficult decision we have had to make since Challenge was founded.We are incredibly sorry, but we have to cancel DATEV Challenge Roth on 5 July 2020 due to the current global health crisis. Despite this difficult situation we will not desert you. Here is our video statement. For your questions we will offer a FAQ as soon as possible and a Facebook live tomorrow.

Geplaatst door Challenge Roth op Donderdag 26 maart 2020

In een persoonlijk bericht van Alice, Felix en Kathrin Walchshoefer, de drijvende krachten achter Challenge Roth, wordt gesproken van ‘de moeilijkste beslissing sinds het ontstaan van Challenge in 2002’. ,,We hebben heel lang getwijfeld, ieder mogelijk alternatief afgewogen, maar de continue verspreiding van dit verschrikkelijke coronavirus, dat vrijwel overal ter wereld voet aan de grond heeft gekregen, zorgde ervoor dat we tot de pijnlijke realisatie kwamen dat we de editie van dit jaar moeten afblazen. Sinds Challenge Family is ontstaan, is het onze filosofie geweest om het welzijn van atleten altijd voorop te stellen. Onder deze omstandigheden zijn we echter op een punt aangekomen dat we dat niet meer zouden kunnen doen. We geloven sterk in onze verantwoordelijkheid richting de atleten – maar ook de 7500 vrijwilligers die ons hart en ziel vormen – en daarom hebben we geen andere keus.”

De situatie wordt direct in perspectief geplaatst. ,,Als we de enorme, wereldwijde consequenties van deze pandemie zien, is het afblazen van een sportevenement – ook al is het zo groot als Challenge Roth – bijna onbelangrijk: niets meer dan een beetje zand in een grote woestijn. Het is belangrijk om dit voor ogen te houden zodat we alles in het juiste perspectief blijven zien.”

Challenge Geraardsbergen wacht nog even af

De halve triatlon van Geraardsbergen is de enige Belgische manche van het internationale Challenge Family circuit. De wedstrijd is op 7 juni ook het Belgisch kampioenschap over de halve afstand. De organisatie houdt de situatie dag per dag in de gaten. Wellicht zal de beslissing genomen worden wanneer er extra of verlengde maatregelen komen vanuit de Nationale Veiligheidsraad…

*** UPDTAE COVID-19 *** Versie in NL onder.Dear athlete,The Corona virus (COVID-19) has now reached all European…

Geplaatst door SKODA Challenge-Geraardsbergen Triathlon op Donderdag 26 maart 2020