Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet fietst 160 km door alle straten van Hasselt voor een smurfentaart
Opvallend

Triatleet fietst 160 km door alle straten van Hasselt voor een smurfentaart

De Belgische triatleet Thomas Dessers heeft de ideale oplossing gevonden om tijdens deze corona crisis een lange duur training toch dichtbij huis te houden, met een lange trainingstocht van 160 km door de stad Hasselt. Thomas fietste door alle straten van Hasselt en dat levert hem op Strava een kunstig plaatje op dat we zelf nog nooit gespot hadden. Af en toe was het zoeken voor Thomas, en daarom alleen al was zijn gemiddelde van 25 km/uur best indrukwekkend.

Het grappige is dat Thomas Dessers zijn fietstraining op Strava benoemde als “Naar de bakker” en dat was blijkbaar om taart te gaan halen, volgens Thomas in Het Laatste Nieuws. “Ik ben effectief naar de bakker gereden, voor een smurfentaart voor mijn vriendin,” lachte Thomas. “Ik liet me inspireren door marathonfietser Kristof Allegaert, de voormalige winnaar van de Trans-Siberian Extreme,een wedstrijd in Rusland van bijna 10.000 kilometer. Hij slaagde er twee jaar geleden in om op één dag alle straatjes in Kortrijk af te leggen. Dat moet ik ook kunnen, dacht ik!” 

Kleine Ring op halfuurtje gekleurd

Thomas Dessers in de ironman Hawaii 2018 (foto: 3athlon.be/Jim De Sitter)

Thomas begon zijn route uit te tekenen op Strava. “Na een halfuur legde ik mijn gsm neer. Dat was echt te veel moeite. Ik besloot het kaartje op mijn fiets-gps Garmin aan te zetten en begon aan de rit. Overal waar je dan geweest bent, kleurt de straat blauw. Op die manier ging ik aan het werk. De Kleine Ring was op een halfuurtje tijd gekleurd. Met de Grote Ring had ik meer moeite. Ik deelde de stad op in vijf wijken. Na veel inzoomen en uitzoomen, stoppen, draaien en keren was mijn doelstelling een feit.”

Pijnlijker dan Ronde van Vlaanderen

Thomas kent Hasselt nu weer een beetje beter. “Het viel me op wat voor een bouwwerf Hasselt vandaag is, zeker het stadscentrum. Het aangenaamste plekje vond ik het Hollands Veld, een wijk met heel wat groen en weinig doodlopende straten. Door al dat draai- en remwerk deden mijn handen na dit ritje meer pijn dan na de 229 km van de Ronde van Vlaanderen voor toeristen vorig jaar,” aldus Thomas, die we in 2015 en 2018 nog zagen finishen in de Ironman van Hawaii

Bekijk het profiel en de rit van Thomas op Strava.

Lees het volledige artikel op de website van Het Laatste Nieuws.