Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel tweede in We Zwift Flanders achter Lotto Soudal prof Vanhoucke
Marten Van Riel en Harm Vanhoucke in de We Zwift Flanders (foto: Belgian Zwift Riders)
Nieuws

Marten Van Riel tweede in We Zwift Flanders achter Lotto Soudal prof Vanhoucke

Triatleet Marten Van Riel is zondag tweede geworden in de We Zwift Flanders, een virtuele race van 126 km als alternatief voor de Ronde Van Vlaanderen. Alleen Lotto-Soudal profwielrenner Harm Vanhoucke was net iets sterker dan de olympische triatleet. Marten klopte wel een pak andere kleppers, zoals wielerprof Ben Hermans, Australische 70.3 Ironman topper David Mainwaring en de Tank van Wuustwezel Stenn Goetstouwers, die mooi zesde werd.

Onze oproep op 3athlon.be zaterdag om olympisch toptriatleet Marten Van Riel het vuur aan de schenen te leggen, werd massaal opgevolgd. Meer dan duizend triatleten en wielrenners schreven in voor de We Zwift Flanders race op hun powertrainer, een record voor de Belgian Zwift Riders. 812 renners verschenen effectief aan de virtuele start in Wattopia.

NP van 309 Watt

Marten Van Riel deed het uitstekend en trapte constant een stevig gemiddelde aan wattages, in het gezelschap van onder andere Lotto Soudal profs Harm Vanhoucke en Rasmus Iversen. Ook de Finse mountainbike topper Aki Farm dook vaak vooraan op. Met de beklimming van de Alp de Zwift en de Tower werd het een pittig parcours.

Harm Vanhoucke was uiteindelijk de sterkste. Hij deed 3u33’29 over de 126 km en was daarmee 1’23 sneller dan Van Riel. De Fin Aki Farm werd derde, Rasmus Iversen vierde en Stenn Goetstouwers knap zesde in 3u39’36. De NP (Nominal Power) van Marten Van Riel was overigens 309 Watt tegenover 300 bij Vanhoucke. Goetstouwers trapte 323 Watt. Van Riel was niet de enige triatleet die het goed deed op Zwift. Eerder won ook Lionel Sanders de Ronde Van Zwift.

Belgian Zwift Riders

De We Zwift Flanders virtuele race was een organisatie van de Belgian Zwift Riders, met dank aan race director Stephan Tytgadt die ons de screenshots van Marten Van Riel bezorgde. Op de facebookpagina van Belgian Zwift Riders vind je overigens een mooie impressie van de We Zwift Flanders ride.

https://www.facebook.com/BelgianZwiftRiders.BZR/videos/556321541672778/

De resultaten van de 126 km vind je op de website van Zwift.