Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Lionel Sanders klopt Van der Poel en andere pro’s in virtuele Ronde
Nieuws

Triatleet Lionel Sanders klopt Van der Poel en andere pro’s in virtuele Ronde

De Canadese Ironman-triatleet Lionel Sanders heeft zondag de virtuele Ronde Van Vlaanderen op Zwift gewonnen tegen een paar sterke profwielrenners, zoals onder andere Mathieu Van der Poel. De Alpecin-Fenix Ronde Van Zwift trok heel wat sterke profwielrenners en triatleten aan voor drie virtuele rondjes op het Richmond-circuit. De wedstrijd werd live gestreamd op youtube en trok zo’n 60.000 kijkers. Bijkomend detail: voor Sanders was het 2 uur ’s ochtends.

Van der Poel lost vroeg

Met dank aan een sterke ontsnapping op vier kilometer vanaf de streep, trok Lionel Sanders de winst naar zich toe. Een bijzondere prestatie gezien het grote aantal profwielrenners dat deelnam aan de online wedstrijd, waaronder ook Mathieu van der Poel. Laatstgenoemde verloor echter al snel de aansluiting met de groep.

De Youtube livestream van de Ronde Van Zwift kan je hierboven herbekijken

Zondagochtend om 11u Europese tijd gingen de atleten van start in de virtuele wereld van Zwift. Toen was het voor Lionel Sanders 2 uur ’s nachts. Het 27,8 kilometer lange parcours bestond uit drie rondes van het Richmond-circuit. Vroege ontsnappingspogingen van de Belgische wielerprofs Louis Vervaeke en landgenoot Dries de Bondt liepen op niets uit en zo bleef het peloton lange tijd in tact. Van der Poel stond ook aan de start, maar de atleet werd onderweg al snel gelost en speelde daarna geen rol van betekenis meer.

Sanders rondt mooie solo af

In de slotronde nestelde Sanders zich in een kopgroep van vier, met opnieuw Louis Vervaeke, de Noor Berg en de Amerikaan Guydish. Met een stevig wattage op de klim reed Sanders in de slotfase weg van zijn medevluchters. Uit het peloton kwam de Zweed Samuel Branlundd nog sterk terug, maar de Canadese triatleet was al te ver vooruit om de titel nog van hem af te pakken. Zo sleepte Sanders het goud binnen in een tijd van 36’21 en moest Branlundd genoegen nemen met zilver op 1″89. Met de Belg Lionel Vujasin van het Canyon Zwift Cycling team op 4″88 was het podium compleet.