Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuw concept Sportevents: ga je eigen lockdown triatlon challenge aan
Nieuws

Nieuw concept Sportevents: ga je eigen lockdown triatlon challenge aan

Sportevents lanceert in het weekend van 25-26 april een nieuw wedstrijdconcept: de lockdown triatlon challenge. Loop en fiets “virtueel” de geannuleerde sprint triatlon van Herderen. Kies 1 van de 2 challenges of probeer ze gewoon allemaal. Registreer alles met je horloge of gps, synchroniseer met Strava, doe 500 meter lopen, 20 km fietsen en 5 km lopen, en Sportevents doet de rest.

In deze corona-tijden is het belangrijk om in beweging te blijven, al blijven we benadrukken dat je alleen of maximum met 2 aan sport mag doen. Heel wat triatleten en duatleten blijven trainen, maar kijken vooral uit naar wedstrijden. Sommigen hebben het mentaal moeilijk omdat hun wedstrijddoel wegvalt. We snakken naar wedstrijden, naar uitslagen om je tijden met een ander te vergelijken. Dat werd afgelopen weekend al duidelijk met meer dan 11.000 deelnemers aan de Ironman VR1 race.

Bepaal zelf de volgorde

Sportevents gaat de komende tijd een aantal lockdown challenges lanceren, waarin je het verst, het snelst of voor het mooiste parcours kan gaan. De eerste wedstrijd wordt de lockdown triatlon challenge ter vervanging van de sprinttriatlon van Herderen. In het weekend van 25 en 26 april krijg je twee dagen de tijd om de drie onderdelen in open lucht af te leggen, volgens onderstaande regels.

1.Leg zo snel mogelijk, maar naar eigen vermogen de 3 onderdelen van de opgegeven challenge af. Sprint: 500m (lopen), 23km (fietsen) en 5km (lopen).
2. Elk onderdeel van de “triatlon” moet geregistreerd worden door je smartwatch of gps als een aparte activiteit.
3. De activiteiten mogen in willekeurige volgorde worden afgelegd maar moeten op zaterdag 25 april of zondag 26 april worden afgelegd.
4. De route mag uit verschillende rondjes bestaan of mag van punt naar punt. Wees creatief en slim.
5. Indoor activiteiten op loopband en smart trainer zijn niet toegestaan.
6. Hou steeds rekening met de geldende voorwaarden en COVID-19 richtlijnen van de regering in je land en respecteer ten allen tijde de verkeersregels!
7. Je activiteit synchroniseren met STRAVA en markeren als wedstrijd.
8. De loop- of fietsactiviteit moet een aparte activiteit zijn en mag niet onderdeel zijn van een langere activiteit. Tip – je kan een stuk uit een lange training “knippen”.
9. BELANGRIJK : Naamgeving activiteit – Geef elke poging als naam “Lockdown – Sprint Herderen”

Comeback van Wouter Vander Mast

Sportevents zal de maandag na de Lockdown Triatlon Challenge de resultaten publiceren. Het belooft meteen een mooie strijd te worden met een aantal topatleten die interesse getoond hebben. We krijgen sowieso de comeback-race van Wouter Vander Mast en Sportevents CEO Wim De Doncker. Die laatste neemt het in een rechtstreeks duel op tegen Hans Cleemput, hoofdredacteur van 3athlon.be. Scott, Runners Lab, Wcup en Herzog zorgen voor mooie prijzen en 3athlon.be zal een aantal atleten van dichtbij (maar op minstens anderhalve meter en vooral virtueel) volgen…

De inschrijvingen zijn gratis. Meer info vind je op de website van Sportevents.