Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Jan Frodeno werkt zijn #TriAtHome Ironman af in 8u33 in eigen huis
Nieuws

Triatleet Jan Frodeno werkt zijn #TriAtHome Ironman af in 8u33 in eigen huis

Jan Frodeno, drievoudig winnaar van de legendarische Ironman Hawaii, heeft zaterdag een nieuw wereldrecord gevestigd door een volledige Ironman in 8u33 af te leggen in zijn eigen pool, op de rollen en op de loopband bij Frodo thuis. Op 1 april kondigde hij het nieuws aan en ondertussen is duidelijk dat dit niet om een aprilgrap ging… Zijn #TriAtHome Ironman leverde meer dan 200.000 euro op aan online giften voor het goeie doel.

Live te volgen op Facebook

Zaterdag dook hij zijn eigen zwembad in voor een eenzame tocht van 3,8km zwemmen op dezelfde vierkante kilometer. Na een korte pauze klom hij zijn bolide op voor een rit van 180km op Zwift waar heel wat supporters hem (virtueel) stonden op te wachten om samen met de meester dit avontuur te ondernemen. Vervolgens legde Frodissimo zijn marathon op de loopband af net onder de 3 uur, vrolijk keuvelend en antwoord gevend op vragen aan een tempo van 15 km/uur. De uitdaging van Frodo werd de hele dag door duizenden volgers bekeken op Facebook.

#TriAtHome live stream with Jan Frodeno

#TriAtHome live stream with Jan Frodeno 3/3

Geplaatst door Jan Frodeno op Zaterdag 11 april 2020

Meer dan 200.000 euro voor goede doel

Jan Frodeno, winnaar Ironman Hawaii 2019 (Foto 3athlon.be/ David Pintens)

Frodeno werkte het hele traject alleen af en koos bewust niet voor een virtuele wedstrijd man tegen man. De Duitse kampioen komt al jaren met enkele goede doelen naar voor die hij maar al te graag steunt. Met dit initiatief zamelde hij meer dan 200.000 euro in. Je kan de #TriAtHome van Fordeno nog terugkijken op zijn Facebookpagina.