Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
The Championship voorlopig in augustus, maar Challenge beslist eind mei
Pieter Heemeryck vice-wereldkampioen in Samorin in 2019 (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

The Championship voorlopig in augustus, maar Challenge beslist eind mei

Challenge Family, organisator van het op Ironman na grootste triatloncircuit op de lange afstand, kondigde zondag aan dat The Championship, hun officieuze wereldkampioenschap halve triatlon, niet doorgaat op 1 juni maar voorlopig verplaatst wordt naar 16 augustus 2020. De nadruk ligt op ‘voorlopig’ want Challenge Family maakte ook bekend dat ze eind mei een definitieve beslissing nemen of augustus dit jaar nog haalbaar is voor de topwedstrijd in Samorin, gezien de corona-crisis. Vorig jaar werd onze landgenoot Pieter Heemeryck nog tweede in Samorin…

“Het uitstel is er een met veel hoop op betere tijden, maar omdat de ontwikkelingen rond het coronavirus en dus de opgelegde maatregelen bijna dagelijks veranderen, zullen we de situatie blijven volgen en uiterlijk op 31 mei een definitieve beslissing nemen of The Championship al dan niet kan worden voortgezet,” luidt het in het persbericht van Challenge Family.

“In onze ogen weten we op die datum meer over de situatie in augustus dan we nu weten en is er nog tijd om reizen en trainingen te regelen. We kunnen u garanderen dat we van onze kant alles zullen doen wat in ons vermogen ligt om dit te regelen en zo hard als we kunnen werken, maar helaas hebben we geen controle over de impact van het coronavirus,” aldus Challenge Family.

Eerder werd ook al de Challenge Geraardsbergen geannuleerd.