Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Riel en Geens tegen Van Lierde en Odeyn: Zwift komt met Z Pro Tri Race Series
Extra

Van Riel en Geens tegen Van Lierde en Odeyn: Zwift komt met Z Pro Tri Race Series

De olympische toptriatleten Jelle Geens en Marten Van Riel gaan het vanaf woensdagavond opnemen tegen de toppers van de long distance triatlons, zoals Frederik Van Lierde, Seppe Odeyn en Kenneth Vandendriessche in een gloednieuw concept van Zwift: de Z Pro Tri Race Series. Zwift lanceert wekelijkse wedstrijden met tientallen pro’s van de verschillende afstanden en disciplines. De races worden elke woensdagnamiddag gestreamd en van live commentaar voorzien.

Nog geen Belgische vrouwen

Zet alvast de Youtube link klaar om woensdag de eerste Z Pro Tri Race te volgen…

Woensdag beginnen ze met een eerste wedstrijd op het virtuele parcours van de Astoria Line 8 van New York. De triatleten doen twee rondjes voor in totaal 23 km. De vrouwen, met Lucy Charles, Holly Lawrence, Emma Pallant, Sophie Coldwell, Flora Duffy en veel andere triatletes, starten om 16 u. Drie kwartier later beginnen de mannen eraan. De wedstrijd kan je live volgen op Youtube met live commentaar van Matt Lieto en Sean Jefferson. Er zijn helaas nog geen Belgische vrouwen bevestigd.

Al zeker zes Belgische pro mannen

Een competitie, al is het dan op een virtueel wielerplatform, tussen de allerbeste triatleten van alle afstanden, dat belooft vuurwerk. Wij kijken alvast uit naar de strijd tussen onder andere Dorian Coninx, Pablo Dapena, Kristian Hogenhaug, Ben Kanute, Hayden Wilde, Lionel Sanders en Sebastian Kienle.

Bij de mannen staan er woensdag zeker al zes Belgische pro triatleten aan de virtuele startlijn. Olympiers Jelle Geens en Marten Van Riel nemen het vanuit hun kot op tegen Frederik Van Lierde, Seppe Odeyn, Kenneth Vandendriessche en Jef Van Meirhaeghe, de trainingspartner van Victor Campenaerts. Peter Heemeryck komt daar vanaf volgende week mogelijk bij. De DOMO-Scott triatleet werd dinsdag voor de tweede keer papa, en door de geboorte van zoontje Oliver slaat Pieter de eerste race over.

https://www.facebook.com/heemeryck/posts/10218715060722042