Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Megmeister Drynamo baselayers, als een tweede huid
Extra

Megmeister Drynamo baselayers, als een tweede huid

Megmeister, de naam op zich lokt al de nodige aandacht zonder je de kledij hebt gezien. Het relatief nieuwe merk van onderkleding wil zich met hun revolutionaire shirts mengen in de grootse textielmarkt en slaagkansen zitten er volgens ons zeker in. De mannen van Twotone stuurden ons een setje toe en wij testten deze items dan ook met veel plezier uit.

Tweede huid

‘Het shirt voelt aan als een tweede huid’ is de slagzin die maar al te graag wordt gebruikt wanneer het gaat over de presentatie van baselayers. Ook Megmeister past deze maar al te graag toe maar wij kunnen bij deze officieel zeggen: met reden!!! Deze shirts eisen meteen een toonaangevende rol op wanneer het om deze eigenschap gaat. Geen enkele naad te bespeuren en ook de hals – en mouwranden zijn helemaal achterwege gelaten. Het shirt lijkt als het ware in een stuk uit een katoenen rol geknipt en zo in een shirt vervormd wat maakt dat deze baselayer als gegoten zit en overal even rekbaar is. Je hoeft dan ook niet vrezen om dit item te klein aan te kopen. Heb je volgens de maattabel een medium nodig? Bestel er dan ook een!

Wat met zweet?

Een van de belangrijkste, zoniet de belangrijkste eigenschap van een baselayer is de vochtafvoer. Daarvoor moesten we dus onze reporter op pad sturen om de nodige inspanningen te volbrengen om zo de megmeister baselayers aan de proef te onderwerpen. DRYNAMO is de officiële benaming van deze shirts en over de zweetafvoer mogen we zeker niet klagen. Met de mooie temperaturen voorbije periode konden we zelfs in april genieten van een zomers weertje maar met een volledig onbezwete huid terugkeren van een intensieve rit kon dit shirt nu ook niet verwezenlijken. Maar naar ons inziens is dit niet anders dan de equivalenten van andere merken. Het shirt ondersteunt tot een bepaald niveau zeer goed de vochtafvoer van het bezwete lichaam en dat is wat een shirt als deze hoort te doen.

Wat met koude?

Natuurlijk koos Megmeister om zowel een zomer – als wintervariant van in hun collectie op de markt te brengen. Buiten het verschil korte en lange mouwen kan je meteen ook aan de textuur van beide shirts herkennen wanneer je welke baselayer moet dragen. Het zomershirt heeft heel wat meer ‘ventilatiestof’ dan de wintervariant. Het wintershirt testten we dan ook eens uit tijdens een vroege ochtendrit waarin de gevoelstemperatuur dankzij de aanwezige noorderwind toch wel tegen het vriespunt aanleunde. Ook hier deed de baselayer zeker zijn werk als is de aanwezigheid van de ventilerende panden onder de oksels voor ons nog een raadsel want hier voel je de wind wel wat doorheen razen. Bij iets warmere temperaturen zal dit dan weer wel goed uitkomen dus misschien zou het niet slecht zijn om van dit wintershirt twee varianten te voorzien.

Ons verdict

Eigenlijk waren we al deels verkocht toen we de naam nog maar lazen. Maar een goede review schrijven zonder dit shirt te testen zou alle andere merken alleen maar oneer aandoen en ook de firma Megmeister zelf. Razend benieuwd waren we naar de kwaliteit van deze items en uitermate tevreden waren we dan ook wanneer we konden vaststellen dat met Megmeister een nieuw en vooral kwaliteitsvol merk op de markt van onderkledij is bijgekomen. Voor een 60 euro voor het zomershirt en 70 euro voor het wintershirt liggen de prijzen ook in lijn met die van de andere, meestal Scandinavische, merken.

Win een Megmeister Drynamo baselayer

Wil je graag zelf een baselayer van dit gloednieuwe merk eens uitproberen. Wel daar geven we jullie morgen zeker de kans voor. Volg ons Instagram profiel op de voet en misschien krijg jij wel binnenkort een van deze baselayer bij jouw in de bus!