Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
100 uur op 1 batterij, Hill Splitter en GPS… Polar Grit X is ultieme offroad horloge
Extra

100 uur op 1 batterij, Hill Splitter en GPS… Polar Grit X is ultieme offroad horloge

Polar heeft donderdag een gloednieuw sporthorloge gelanceerd: de Polar Grit X, helemaal op het lijf geschreven van de offroad liefhebber. De Polar Grit X borduurt verder op de stijl van de Vantage V en Vantage M multisport horloges, maar ziet er een pak stoerder en onverwoestbaar uit. Met nieuwe features, zoals de turn-by-turn GPS met Komoot-integratie, Hill Splitter, FuelWise en een batterij tijd van 100 uur (40 uur met actief GPS gebruik) is het meer dan een opvolger van de Vantage watches, het is een topmodel op maat van de avontuurlijke outdoor sporter.

Hill Splitter ontdekt zelf hoogtemeters

Trailrunners en mountainbikers, en zeker ook cross-triatleten en -duatleten, gaan vooral voordeel hebben bij de nieuwe Hill Splitter-functie van de Polar Grit X. Die detecteert automatisch of je bergop gaat of dat je aan een afdaling bezig bent. Gedetailleerde prestatie-informatie na elke sessie biedt diepgaande inzichten in de intensiteit van je sessie en hoe je je snelheid in diverse stadia aanpast voor een meer gestructureerde training.

In de nieuwe Polar Grit X brengen de Finnen ook het nieuwe FuelWise, een slimme nutrition assistent die je niveau van hydratatie en energie in de gaten houdt en die je herinnert aan het ‘fuelen’ gedurende lange sessies.

De weg vinden en het weer voorspellen

Andere nieuwe functies van de nieuwe Polar Grit X zijn de integratie met Komoot voor routeplanning en –begeleiding en tweedaagse weersvoorspellingen, voor het ter plekke aanpassen van plannen wanneer weerscondities veranderen.

Polar Grit X beschikt ook over diverse Polar’s Smart Coaching-functies die we al kennen van de Vantage reeks, met Precision Prime, de optische hartslagmeting, Fitspark, Nightly Recharge, Training Load Pro, Sleep Plus Stages en Hardloopvermogen. En natuurlijk synchroniseert de Polar Grit X naadloos met de Polar Flow App.

Eerste impressie van de Grit X

Wij kregen ondertussen als een van de eersten een zwarte Polar Grit X toegestuurd door Polar Benelux. De komende dagen gaan we het horloge uitgebreid testen. De Grit X ziet er een pak stoerder uit dan de Vantage. Als de Vantage een luxewagen is, dan is de Grit X eerder de stijlvolle SUV die op hetzelfde platform gebouwd is. Het bandje lijkt ons iets lichter en vooral comfortabeler dan dat van de Vantage M.

En ook het totaalgewicht valt mee. De Polar Grit X ziet er robuust uit, maar weegt slechts 66 gram, net iets meer dan de Vantage V (64 gr) en Vantage M (59 gr). Wat meteen opvalt zijn de zwartmetalen drukknoppen aan weerszijde, die een stuk steviger en prettiger aanvoelen dan de knoppen op de Vantage. Het maakt dat het hele outdoor/offroad plaatje alvast visueel helemaal klopt.

Zoals vaak met Polar producten is het eerst zaak om met de Polar Flow Sync software op je PC op zoek te gaan naar een eerste update. We zijn erg blij dat Polar voor de Grit X gekozen heeft om dezelfde lader te gebruiken als de Vantage V en M. Die lader klikt zich vast op de achterzijde van het horloge. USB-aansluiting in de pc en een paar minuten later staat de nieuwe 1.0.4 firmware op het horloge.

429,90 euro voor 100 uur batterijtijd

Polar belooft een batterijtijd van 100 uur en spreekt van 40 uur actief gebruik, met de volledige benutting van de GPS. Op dit moment hangt de Polar Grit X bij ons aan de lader en de komende dagen gaan we kijken aan hoeveel uur we exact komen.

De Polar Grit X kost €429,90 en is vanaf 22 april verkrijgbaar op polar.com in de kleuren zwart, groen (maat M/L) en wit (maat S/M). Diverse andere polsbandjes van siliconen, textiel en leer zijn verkrijgbaar voor respectievelijk €29,95, €39,95 en €49,95.