Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Test je (triatlon) kennis en steun goede doel met online kwisavond van 3athlon.nl
Fun

Test je (triatlon) kennis en steun goede doel met online kwisavond van 3athlon.nl

Op vrijdag 24 april organiseren onze collega’s van 3athlon.nl een gratis digitale Pubquiz. Met deze Pubquiz, niet alleen geschikt voor triatleten maar ook voor mensen die minder ‘in’ de sport zitten, hoopt 3athlon zoveel mogelijk donaties binnen te halen voor zowel Nederlandse als Belgische (prof)atleten en wedstrijdorganisaties die door het coronavirus zware tijden beleven en te maken hebben met grote financiële tegenvallers. ,,Alle beetjes helpen. Met iedere euro die we mogen overmaken, zouden we al enorm blij zijn”, aldus hoofdredacteur Tim Moria. ,,Al het geld dat wordt gedoneerd, komt bij de door jullie gekozen organisaties, verenigingen en atleten terecht.”

De kwisavond start op 24 april om 20.00 uur en wordt digitaal gestreamd. Meedoen vanuit huis is dus eenvoudig. Er zijn zeven rondes van tien vragen per ronde en de hele avond wordt aan elkaar gepraat door een heuse quizmaster. ,,De vragen hebben veel raakvlak met triathlon, maar niet altijd. Ook pubquiz liefhebbers die minder met de sport van doen hebben, zullen een leuke avond hebben. We zouden het dan ook tof vinden als jullie – atleten – zoveel mogelijk vrienden uitnodigen om mee te doen”, legt Moria uit. ,,Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.”

Deelname is gratis

Dat meedoen kan individueel, maar ook in teams, en is geheel vrijblijvend. ,,Deelname is gratis. In deze tijden van corona, waarin we allemaal aan huis zijn gebonden en de gezelligheid van wedstrijden en andere activiteiten moeten missen, lijkt het ons leuk om er met elkaar een gezellige avond van te maken. We kwamen een aantal weken geleden op dit idee, na het succes van onze winactie met de rebussen. Daar werd massaal op gereageerd en atleten gaven aan het heel erg leuk te vinden om iets met elkaar te doen. Tegelijkertijd hopen we dit keer vooral heel erg op zoveel mogelijk donaties voor atleten, verenigingen en wedstrijdorganisaties.”

Doneer aan atleten, verenigingen en wedstrijdorganisaties

Moria gaat verder. ,,De afgelopen weken hebben we bij 3athlon veelvuldig gesproken met die atleten en organisatoren. Veel van hen maken zich financieel zorgen over de toekomst. In het geval van atleten is dat omdat zij startgeld, prijzengeld en soms ook sponsorinkomsten mislopen, terwijl het in het geval van wedstrijdorganisaties gaat om het mislopen van inschrijfgeld, terwijl er vaak al enorme kosten zijn gemaakt voor wedstrijden die uiteindelijk niet door kunnen gaan.”

Bij 3athlon werden de koppen bij elkaar gestoken en werd gezocht naar een manier om te helpen. ,,Hoe mooi zou het zijn als we dat met élkaar kunnen doen? En dat we allemaal zelf kunnen kiezen waar ‘ons’ gedoneerde geld naartoe gaat? Daarom geven we onze lezers heel graag de mogelijkheid om zelf een ‘goed doel’ én een bedrag te kiezen. Dat mag een triatleet zijn, een triatlonclub, een wedstrijdorganisatie, noem maar op. Alle kleine beetjes helpen. Alles om samen met elkaar door deze crisis heen te komen”, aldus Moria.

Natuurlijk mag je ook doneren als je vrijdag 24 april niet mee wil of kunt doen aan de 3athlon Pubquiz, maar we zouden het uiteraard gezellig vinden als je er dan bij bent! Meespelen zonder te doneren is ook geen probleem.

Aanmelden om mee te spelen verplicht, ook zonder donatie

Aanmelden gaat heel eenvoudig via de 3athlon webshop. Deze pubquiz kun je – door op ‘in winkelmand’ te klikken – kosteloos afrekenen: dat kost je dus helemaal niks. Nadat je op ‘in winkelmand’ hebt geklikt, krijg je een overzicht van je winkelmandje. Daar klik je op ‘doorgaan naar afrekenen’. Vervolgens dien je je gegevens in te vullen (als je als team meespeelt, vul je hier een teamnaam in: bij voornaam vul je ‘Team’ in en bij achternaam de gekozen teamnaam) en verschijnt de mogelijkheid om te doneren. In het eerste vak kun je je desgewenste donatiebedrag aangeven en in het vak daaronder laat je ons weten naar welke atleet of welke organisatie deze donatie gestuurd mag worden. Ondanks dat een donatie zéér gewaardeerd zal worden, is deze vrijblijvend en dus niet verplicht. Vervolgens klik je op ‘bestelling plaatsen’ en reken je eventueel je donatie af. In het geval van geen donatie, ben je zonder kosten ingeschreven en ook van harte welkom om vrijdag 24 april om 20.00 uur mee te spelen!

Zorg dat je bij de ‘bestelling’ het juiste emailadres gebruikt, zodat we je in de loop van volgende week kunnen bereiken met de juiste link om mee te doen.

Doneren kan eventueel tot 24 uur ná de Pubquiz.

Na afloop maken we winnaar en donaties bekend

Een dag na de pubquiz, op zaterdag 25 april, maken wij bekend aan welke atleten en organisaties de donaties worden gedaan en wie de winnaar(s) van de pubquiz is/zijn.