Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Riel 9de in virtuele Londense triatlon, geen Belgen in kopgroep
Nieuws

Van Riel 9de in virtuele Londense triatlon, geen Belgen in kopgroep

Marten Van Riel is negende geworden in de tweede Zwift Pro Tri race, dit keer op het virtuele circuit van Londen, met twee beklimmingen van de fameuze Box Hill. De Belgische triatleten vormden een team van 8 Belgian E-hammers, maar bij de eerste beklimming van Box Hill kon geen van de Belgen aansluiten bij de kopgroep. Sam Laidlow was op de tweede klim de sterkste en won. Bij de vrouwen won topfavoriete Lucy Charles oververdiend.

Herbekijk de 2de Zwift Pro Tri race in Londen

Helaas kon niemand van de Belgische triatleten aansluiten toen een kopgroep van acht atleten wegreed bij de eerste beklimming van Box Hill. Vooraan was er natuurlijk topfavoriet Lionel Sanders. De Canadese Zwift-specialist kreeg het gezelschap van de Braziliaan Vinicius Canhedo, de Britten Jimmy Kershaw en Johnny en Alistair Brownlee, de Fransman Antony Costes, de Spanjaard Alberto Moreno en de Britse Fransman Sam Laidlow.

Van Riel 2de achter Brownlee in chase pack

In de tweede ronde moest Alistair Brownlee op het vlakke gedeelte lossen. Hij kwam in de achtervolgende groep terecht met daarin een aantal Belgen. Marten Van Riel en Kenneth Vandendriessche lieten zich een paar keer opmerken vooraan in de groep. Uit de kopgroep van zeven was Sam Laidlow de sterkste op de tweede klim van Box Hill.

Sam Laidlow is geboren in Groot-Brittanie maar komt de laatste jaren voor Frankrijk uit als triatleet. Hij haalde het in 32’54. Albert Moreno werd tweede op 5 seconden, Antony Costes stond net zoals vorige week op het podium. De Fransman werd nipt derde voor Canhedo en Sanders. Bij de achtervolgers was Alistair Brownlee de snelste in de spurt voor de achtste plaats, vlak voor onze Belgian E-hammer Marten Van Riel.

Lucy Charles sterkste op Box Hill

Bij de vrouwen pakte Lucy Charles een verdiende overwinning. We kregen al vroeg in de race een interessante kopgroep, met Lucy Charles, Emma Pallant, Sophie Coldwell, Amelie Kretz, Paula Findlay en Flora Duffy. Op de beklimming van Box Hill gingen Lucy Charles en Emma Pallant in de aanval. De twee Britse hardrijdsters lieten de rest niet meer terugkomen. In de laatste beklimming van Box Hill was Lucy Charles de sterkste.

Lucy Charles won de Londen race in 37’23. Emma Pallant werd op 15 seconden tweede. De Australische Grace Thek werd verrassend derde voor Ruth Astle en Sophie Coldwell. Flora Duffy werd zesde.