Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Fietskoerier Odeyn klaar voor 2de Z Pro Tri race: “Met acht Belgian E-hammers”
Seppe Odeyn in 2019 op het BK duatlon in Geluwe (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Fietskoerier Odeyn klaar voor 2de Z Pro Tri race: “Met acht Belgian E-hammers”

Woensdagmiddag wordt op het virtuele parcours van Londen de tweede Zwift Pro Tri race van het nieuwe online triatlonseizoen gereden, dit keer met maar liefst acht Belgische triatleten die door fietskoerier Seppe Odeyn een witte uitrusting krijgen en als Belgian E-hammers door het leven gaan. “Vorige keer waren de teamorders nog niet helemaal duidelijk. In plaats van de spurt voor mij aan te trekken, ging Jelle Geens zijn eigen kans,” lacht Seppe Odeyn.

“Jelle ging voor eigen winst”

Het is bij gebrek aan echte triatlonwedstrijden het beste alternatief en het is ook nog best leuk om naar te kijken, de Zwift Pro Tri races. In de eerste wedstrijd op het virtuele parcours van New York werden Jelle Geens en Seppe Odeyn vierde en zesde. We hadden het er met Seppe over in de Jogclub Podcast. “Vorige keer waren de teamorders nog niet helemaal duidelijk. In plaats van de spurt voor mij aan te trekken, ging Jelle Geens zijn eigen kans. En aan Marten Van Riel heb ik duidelijk gemaakt dat hij de volgende keer de bidons mag gaan halen,” lacht Seppe Odeyn.

Bovenstaande geeft duidelijk het ludieke aspect aan van triatleten die elkaar virtueel bekampen. “Het is ook leuk om met elkaar te chatten vlak voor de start, maar eens de start gegeven is, is het wel meteen raak. Als je te laat inlogt, sta je achteraan en duurt het een paar minuten om van de draft van de anderen voor je te genieten. Je moet dan die eerste minuten echt vol doorrijden om de aansluiting niet te missen vooraan.”

Bart, Stenn en Dries komen erbij

In de Podcast hebben we het ook gehad over de moeilijk in beeld te brengen deelnemers. Je ziet alleen de eerste tien met hun naam in beeld en dat wisselt vaak. Herkenbare truitjes zou een oplossing kunnen zijn. En daar heeft Seppe voor gezorgd. “De Belgian E-hammers zijn gegroepeerd,” legt Seppe uit. “We komen woensdag in Londen allemaal aan de start in witte truien.”

In de eerste race waren er zes Belgische triatleten van de partij, met Seppe Odeyn zelf, Frederik Van Lierde, Jef Van Meirhaeghe, Kenneth Vandendriessche, Marten Van Riel en Jelle Geens. Frederik had mechanische pech en dat is ook de reden waarom hij forfait moet geven voor de tweede race. “Maar er komen in Londen nog drie Belgische triatleten bij,” vertelt Seppe. “Marten, Jelle, Jef, Kenneth en ikzelf krijgen het gezelschap van Stenn Goetstouwers, Bart Aernouts en Dries Matthys.”

De race is vanaf 16 uur te volgen op 3athlon.be!

Fietskoerier voor 3Dplanner

Ondertussen heeft Seppe Odeyn de afgelopen weken goed kunnen trainen op de weg. Hij is namelijk aan de slag gegaan als fietskoerier. “Ik werd getriggerd door een idee van Jolien Goyens van Bioracer,” vertelt de achtvoudige Hel-winnaar. “En ik merkte dat een kameraad van 3Dplanner op zoek was naar fietskoeriers. Ik breng nu op heel wat plaatsen mondmaskers rond. Het is allemaal voor het goede doel, ik doe het gratis en probeer op die manier mijn trainingsschema’s toch nog wat te volgen. Onder andere mountainbike topper Frans Claes is een van mijn collega’s, dus het zou me niet verbazen als het op een gegeven moment toch weer een wedstrijdje onderling wordt,” aldus Seppe.

Je kan de volledige aflevering van de Jogclub Podcast met Hans Cleemput van 3athlon.be en Seppe en Bobby van de Jogclub zelf beluisteren via Spotify: