Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens 4de in eerste Zwift Pro Tri race, Belgen goed mee voorin
Nieuws

Jelle Geens 4de in eerste Zwift Pro Tri race, Belgen goed mee voorin

De Belgische olympische triatleet Jelle Geens is woensdagmiddag vierde geworden in de eerste race van de Zwift Pro Tri Race series. Winnaar Jimmy Kershaw zette op het juiste moment zijn ‘power-ups’ in om Lionel Sanders te remonteren. In dezelfde spurt werden Jelle Geens en Seppe Odeyn knap vierde en zesde. Ook Marten Van Riel en Kenneth Vandendriessche zaten de hele tijd mee vooraan in de kopgroep.

Bij gebrek aan echte triatlonwedstrijden in deze corona-crisis was de allereerste Zwift Pro Tri Race op het virtuele fietsplatform een welgekomen alternatief, vooral ook door de spectaculaire strijd tussen de triatleten van de korte en de lange afstand.

Sanders breekt groep, 4 Belgen mee

Door het beukwerk van Lionel Sanders brak de grote groep al snel in twee stukken. Triatleten die minder ervaring hebben met Zwift moesten daar al lossen en als je in Zwift je drafting-aansluiting mist, dan is het haast onmogelijk om terug te keren. Daardoor zagen we vooraan geen Frederik Van Lierde en Jef Van Meirhaeghe meer. De vier andere Belgische triatleten waren wel mee en lieten zich een paar keer vooraan opmerken. Jelle Geens, Seppe Odeyn, Marten Van Riel en Kenneth Vandendriessche zagen we een paar keer op kop rijden tijdens de livestream die door duizenden toeschouwers live werd gevolgd.

Uiteindelijk kwam het aan op een spurt, waarbij het gebruik van de Zwift power-ups voor ervaren Zwift-rijders de doorslag gaf in een tactisch steekspel. Lionel Sanders zette een non-drafting power-up in bij het ingaan van de laatste 300 meter. De Brit Jimmy Kershaw paste zijn power-up tactisch beter toe en snelde hem nog voorbij, met in zijn wiel de Fransman Antony Costes. Lionel Sanders, die in de slotmeters een wattage van meer dan 1.000 Watt vertoonde, bleef nog net uit de greep van Jelle Geens, die vierde werd. Seppe Odeyn kwam als zesde over de streep.

Flora Duffy klopt Lucy Charles

Bij de vrouwen waren er helaas geen Belgische deelneemsters. Vroeg in de wedstrijd ontstond er onder impuls van Lucy Charles een selecte kopgroep van acht triatletes, met onder andere Sophie Coldwell en Flora Duffy. In een sprint met acht bleek Flora Duffy in de laatste meters net iets sneller dan Lucy Charlers, Sophie Coldwell en Emma Pallant.